Pred predorom Karavanke večkilometrska kolona, daljše čakanje tudi na meji s Hrvaško

Na gorenjski avtocesti sta zaprta uvoz Hrušica in izvoz Jesenice vzhod, pred predorom Karavanke je v smeri Avstrije devet kilometrov dolg zastoj, petkilometrski zastoj je na avstrijski strani predora, ki ga v smeri Slovenije zaradi varnosti občasno zapirajo. Na več mejnih prehodih s Hrvaško vozniki za prestop meje čakajo več kot dve uri.
Brezje_Vrtljiva.jpg (640×480) – Google Chrome 5.8.2022 145538-001

Kot poroča prometnoinformacijski center za državne ceste, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane, Dragonja, Rakitovec, Sočerga in Starod osebna vozila na vstop v državo čakajo dve uri in več, na izstop pa med pol ure in eno uro.

Na mejnem prehodu Obrežje in Metlika vozila na vstop čakajo pol ure, v Metliki se na izstop čaka pol ure.

Na ljubljanski obvoznici so zastoji od Rudnika v smeri primorske avtoceste, zamuda je približno 40 minut. Zastoji so tudi iz smeri Šentvida proti primorski avtocesti, zamuda prav tako znaša okoli 40 minut. Zaradi zastoja občasno zapirajo predor Šentvid.

V Ljubljani sta med 13.15 in 17. uro zaradi triatlona zaprti Litijska in Poljanska cesta. Popolna zapora je na cesti Hrastnik-Zidani Most, obvoz je urejen preko Marnega. Popolna zapora je še na cestah Bloška Polica-Sodražica in Kranj-Jeprca, obvoz je urejen.

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko je zaradi prometne nesreče oviran promet. Zaradi prometne nesreče je pred Domžalami zaprta cesta Domžale-Trzin. Obvoz je možen po lokalnih cestah, skozi Mengeš ali skozi Dragomelj.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.