Pred predorom Karavanke večkilometrska kolona, daljše čakanje tudi na meji s Hrvaško

Na gorenjski avtocesti sta zaprta uvoz Hrušica in izvoz Jesenice vzhod, pred predorom Karavanke je v smeri Avstrije devet kilometrov dolg zastoj, petkilometrski zastoj je na avstrijski strani predora, ki ga v smeri Slovenije zaradi varnosti občasno zapirajo. Na več mejnih prehodih s Hrvaško vozniki za prestop meje čakajo več kot dve uri.

Kot poroča prometnoinformacijski center za državne ceste, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane, Dragonja, Rakitovec, Sočerga in Starod osebna vozila na vstop v državo čakajo dve uri in več, na izstop pa med pol ure in eno uro.

Na mejnem prehodu Obrežje in Metlika vozila na vstop čakajo pol ure, v Metliki se na izstop čaka pol ure.

Na ljubljanski obvoznici so zastoji od Rudnika v smeri primorske avtoceste, zamuda je približno 40 minut. Zastoji so tudi iz smeri Šentvida proti primorski avtocesti, zamuda prav tako znaša okoli 40 minut. Zaradi zastoja občasno zapirajo predor Šentvid.

V Ljubljani sta med 13.15 in 17. uro zaradi triatlona zaprti Litijska in Poljanska cesta. Popolna zapora je na cesti Hrastnik-Zidani Most, obvoz je urejen preko Marnega. Popolna zapora je še na cestah Bloška Polica-Sodražica in Kranj-Jeprca, obvoz je urejen.

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko je zaradi prometne nesreče oviran promet. Zaradi prometne nesreče je pred Domžalami zaprta cesta Domžale-Trzin. Obvoz je možen po lokalnih cestah, skozi Mengeš ali skozi Dragomelj.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije