Search
Close this search box.

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško že zastoji

Na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško že nastajajo zastoji. Na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je petkilometrski zastoj, na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zastoj dolg en kilometer. Na več mejnih prehodih vozila čakajo na izstop iz države tudi več kot dve uri.

Čakalna doba je po podatkih prometno-informacijskega centra na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Vozniki najdlje čakajo na prehod meje na Gruškovju, kjer je predvidena čakalna doba za osebna vozila več kot dve uri, za avtobuse pa uro in pol. Drugod je čakalna doba od 30 minut do ene ure.

Danes sicer do 21. ure, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, so še spomnili na prometno-informacijskem centru.

Tudi na Hrvaškem povečan promet

Iz Hrvaške danes poročajo o povečanem prometu na vseh cestah proti Jadranski obali in v nasprotni smeri. Zaradi dežja so ceste mokre in spolzke, opozarjajo.

Na avtocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je povečan promet med cestninskima postajama Lučko in Bosiljevo II v smeri Dubrovnika, poroča hrvaški avtoklub (HAK).

Zaradi vetra je na Jadranski magistrali med Senjem in Karlobagom prepovedan promet za nadstropne avtobuse, vozila s kamp prikolicami in motorna kolesa, med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno pa tudi za dostavna vozila in tovornjake s ponjavami.

Zaradi napovedanih slabih vremenskih razmer in orkanske burje danes ne bodo vozili katamarani na relaciji Pulj-Unije-Susak-Mali Lošinj-Silba-Zadar, še poročajo.

Dogodki