Search
Close this search box.

Praznovanje dneva žena tudi v Koroškem domu starostnikov Črneče

Starejši so se sladkali, smejali in igralo jim je srce. Mar je na tem svetu še kaj več od tega, da nekoga osrečimo in mu polepšamo dan? Drobna pozornost, ki ima neskončen odmev.

Dan žena je poklon in spoštovanje vsem ženskam in poklonili so se jim tudi v Koroškem domu starostnikov Črneče. Seveda prav vsako leto praznujejo ta praznik, ampak letos je bilo še posebej veselo in predvsem sladko.

Lokalna kavarna in slaščičarna Ofsajd iz Dravograda je namreč poskrbela, da so se lahko posladkali z najboljšimi slaščicami daleč na okoli. Blaž Plimon je doniral okusno pecivo. Starejši občani – stanovalci doma pa so se z veseljem pustili malo razvajati.

Takole so zapisali na Facebook profilu Koroškega doma starostnikov Črneče: “Gospod Plimon je dober primer tega, kako se lahko ljudje v lokalnem okolju med seboj podpiramo in odlično sodelujemo, predvsem pa to, da se spomnimo tudi na starejše in jim s tem polepšamo dan. Hvala g. Plimon (Kavarni in slaščičarni Ofsajd) za donacijo odličnega peciva in to izjemno srčnost in čut do starejših. Danes, ste marsikomu »narisali nasmeh na obrazu« in jim s tem polepšali dan! Iz srca hvala!”

To pa še ni vse. Zelo lepo gesto pa so še dodatno obogatili v podjetju Medikem. Ti so poskrbeli za donacijo pisanih Primul za zaposlene v domu.

Tone Pavček je tako lepo zapisal: “Na svetu si, da gledaš sonce, na svetu si, da greš za soncem, na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence.” Lepo je, da znamo z drobno pozornostjo polepšati dan in izraziti spoštovanje. Če srečo podeliš – se ta še podvoji in ob lepih zgodbah igra srce, kajne? Hvala za vse srčne in sončne ljudi.

Vir: Fb Koroški dom starostnikov Črneče

Starejši so se sladkali, smejali in igralo jim je srce. Mar je na tem svetu še kaj več od tega, da nekoga osrečimo in mu polepšamo dan? Drobna pozornost, ki ima neskončen odmev.