Search
Close this search box.

Praznični september v Radljah ob Dravi

V Radljah ob Dravi so tudi letos v okviru občinskega praznika Občine Radlje ob Dravi pripravili pester nabor dogodkov. Od 14. 9 do 30. 9. 2018 se je na območju Radeljske občine zvrstilo več kot 50 različnih prireditev, od kulturnih, športnih, poučnih, kuharskih, ustvarjalnih, slavnostnih … in vse so bili zelo dobro obiskane.

Organizatorji poskušajo vsako leto program še izboljšati, narediti privlačnejši za obiskovalce in jim ponuditi več različnih dogodkov. Nekatere prireditve so že tradicionalne, zato jih ohranjajo in prirejajo vsako leto. Se pa vedno trudijo dodati tudi kaj novega, inovativnega, kar jim kot kaže, kar dobro uspeva.

Radeljska srečanja so otvorili pred večnamensko dvorano v Vuhredu, z uradno predajo mostu namenu. Otvoritve se je udeležil tudi direktor Direkcije za ceste in predstavnik Ministrstva za infrastrukturo.

Pri celotnem dogajanju, ki je bilo vseskozi pestro, gre izpostavit Slavnostno sejo, na kateri je tudi letos župan Občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik, podelil priznanja občine. Občinske plakete so prejeli: Branko Kanop iz KS Sv. Antona na Pohorju, Moški pevski zbor Vuhred in Etno skupina Šajke, ki že 10 let ohranjajo in predstavljajo ljudsko izročilo njihovih babic in dedkov iz okolice Vuhreda. Nagrado občine Radlje ob Dravi je prijelo Športno društvo Radlje ob Dravi, ki letos praznuje 90 let obstoja. Medtem, ko pobude za naziv častni občan Radelj letos občina ni prejela.

In kaj se je še dogajalo?

Tradicionalno srečanje župana z upokojenci in invalidi v Športni hiši v Radljah ob Dravi, priredili so piknik za mlade in srečanje članic in članov društva ljubiteljev starodobnih vozil ” Oldtimer” Radlje ob Dravi. Bowling turnir, odbojkarski turnir, kegljanje za pokal mesta Radlje ob Dravi.

V domu starejših so za stanovalce organizirali “Čajanko po nemško”, ob občinskem prazniku so zaigrali tudi člani Mestnega pihalnega orkestra Radlje ob Dravi, s slavnostno Sveto mašo so v Radljah obeleži dan župnije, pripravili Šmiheljski sejem, šahovski turnir, vaške igre, ribiško tekmovanje.

V Mladinskem kulturnem centru so kuhali na temo Slovanske kuhinje” Za mizo s Slovani”, kjer so nastopili tudi folkloristi iz Osnovne šole Radlje ob Dravi, Organizirali so turnir dvojic v tenisu, v Društvu upokojencev Radlje so pripravili “Dan upokojencev” in gostov ter razstavo ročnih del.

Potekala je delavnica oživljanja in uporabe AED, med dogodki je bila tudi otvoritev poti »Po mejah občinah«, Srečanje lovcev lovskih družin občine Radlje ob Dravi in Meddržavno srečanje planinskih društev Slovenija–Avstrija, v teh dneh tudi tekli in pekli jabolka, v Vuhredu organizirali srečanje ljudskih godcev …

Tradicionalno se praznovanje praznika občine Radlje ob Dravi zaključi s hmeljarskim likofom, je na družbenem omrežju Facebook zapisal župan Radelj Alan Bukovnik ter dodal:
»Zahvaljujem se vsem, ki ste ga z organizacijo prireditev pripravili in obiskovalcem, kateri ste z vašo prisotnostjo na prireditvah dali vsem, ki se trudijo, potrditev. V treh tednih se je zvrstilo več kot 50 prireditev in verjamem, da je lahko vsakdo našel kakšno zase in jo obiskal. Z vašo prisotnostjo nam potrjujete, da smo na pravi poti, zato vas že danes povabim, da sooblikujete prireditve v naši občini tudi v prihodnje. Iskrene čestitke ob občinskem prazniku.«

 

Foto: Alan Bukovnik

 

Dogodki