POZOR: V Slovenj Gradcu starejša moška v modrem kombiju otrokom ponujala sladkarije

Danes so starši iz osnovne šole na območju Slovenj Gradca prejeli obvestilo, da so bili s strani policije obveščeni, da je bila v ponedeljek, 14. novembra 2022, podana prijava, da se na območju Slovenj Gradca pred šolami zadržuje kombi modre barve. Voznik in sopotnik naj bi otrokom ponujala sladkarije. Po navedbah PU Celje, je preiskava že v teku.

Otroci v šolah so že obveščeni, da se na takšno vabilo ne odzovejo in, da naj o dogodku takoj obvestijo odraslo osebo – učitelja, starše … Policija omenjen dogodek še preverja, preventivno pa bo v naslednjih dneh poostrila nadzor pred vsemi šolami, je v sporočilu staršem zapisalo vodstvo šole.

Kot so še sporočili iz šole, ne želijo ustvarjati preplaha: “Vseeno pa je prav, da ste pozorni in da se z vašim otrokom še sami pogovorite o pravilnem ravnanju v takšnih situacijah.”

Zadevo smo preverili tudi na PU Celje, od koder so nam danes odgovorili: Včeraj, okoli 14.30 ure, smo bili obveščeni, da sta starejša moška, iz modrega kombija, najverjetneje Znamke Mercedes Vito, starejše izvedb tujih registrskih številk, pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu nagovorila učenca in mu ponudila čokolado. Otrok se ni odzval in je odšel mimo ter o dogodku obvestil starše. V omenjenem primeru smo takoj začeli z zbiranjem obvestil.”

“Policisti seveda v vseh takšnih primerih takoj skrbno odreagiramo, zberemo prve informacije in zadevo spremljamo, predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena. Tako je tudi v tem primeru,” dodajajo na PU Celje.

Staršem svetujemo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube. Otrokom naj pojasnijo, da si naj poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste,” so v sporočilu za Koroške Novice navedli na PU Celje.

Obvestilo o dogodku pred II. Osnovno šolo Slovenj Gradec je danes na spletni strani objavila tudi Mestna občina Slovenj Gradec. Ta med drugim dodaja, da tudi šole obveščajo starše, naj se o pravilnem ravnanju v takšnih situacijah pogovorijo z otrokom. Po njihovih navedbah bodo policisti v prihodnjih dneh poostrili nadzor v okolici vseh osnovnih šol v občini, tam bodo tudi občinski redarji

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije