Search
Close this search box.

Poziv k nepolivanju gnojevke v Mislinjski dolini

V času epidemije tudi koroške občine sprejemajo različne ukrepe, s katerimi želijo omejiti širjenje okužb z novim koronavirusom ali pa zagotoviti občanom čim boljše razmere za bivanje v teh kriznih časih. Tako so na MO Slovenj Gradec in na Občini Mislinja sprejeli številna priporočila. Med drugim zdaj pozivajo, da se v tem času ne poliva gnojevke.

Uprava Mestne občine Slovenj Gradec že od torka poziva vse občane, da zaradi nujnosti zagotavljanja čistega ozračja v MOSG in potreb prebivalstva po rednem prezračevanje bivanjskih prostorov, na celotnem območju Mestne občine Slovenj Gradec upoštevajo prepoved kurjenja na prostem, pozivajo pa vse, ki bi s svojimi opravili povzročali smrad ali izpuste v ozračje, da opravila odložijo za čas trajanja kriznih razmer. Pozivajo vas k maksimalni družbeni odgovornosti in uvidevnosti do sokrajanov.

Za enak ukrep, se je danes odločila tudi Občina Mislinja.

Zaradi zagotavljanja čistega ozračja v Občini Mislinja, kar bo občanom omogočalo redno prezračevanje bivanjskih prostorov v izrednih razmerah, pozivamo obdelovalce kmetijskih površin na celotnem območju Občine Mislinja k nepolivanju gnojevke ali drugo gnojenje zemljišč ter povzročanje smradu ali izpustov predvsem v strnjenih naseljih.”

Pri tem naj še omenimo, da Mestna občina Slovenj Gradec poziva zasebnike in podjetja, ki imajo na voljo v svojih prodajnih programih zaščitna sredstva (maske, rokavice, razkužila), da jim to sporočijo. Na MOSG občani in podjetja naslavljajo veliko vprašanj, kje je možno dobiti zaščitno opremo, ki pa je MOSG nima na razpolago. Zaščitna oprema, ki jo bo občinam razdeljevala Civilna zaščita, se bo namreč delila po prioritetah (1-zdravstvo, 2-socialno-varstveni zavodi, 3-kritična infrastruktura, 4-podjetja) in ne v skladu z željami in potrebami prebivalstva.

Podatke o zalogah (če jih imajo) lahko zasebniki pošljejo na krizni@slovenjgradec.si, mi pa bomo javnost obvestili po svojih kanalih, kje so sredstva na voljo. Hvala za pomoč in razumevanje,” sporočajo iz MOSlovenj Gradec. Več informacij najdete TUKAJ.

Vir: MO Slovenj Gradec, Oblina Mislinja

Dogodki