Search
Close this search box.

Povprečje števila odkritih okužb se znižuje, narašča pa številko bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje

Vladna govorka Maja Bratuša je na vladni novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede covida-19 v Sloveniji.

Včeraj je bilo opravljenih 1.605 PCR testiranj in 6.576 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 234 novih okužb, je pojasnila Maja Bratuša. 7-dnevno povprečje okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ znaša 785, včeraj je znašalo 792, v soboto pa 801.

FOTO: Vlada RS

Na ravni države 14-dnevna incidenca še vedno ostaja visoka, znaša 562,9. 7-dnevna incidenca na ravni države znaša 261,6. 14-dnevna in 7-dnevna incidnca ostajata najnižji v obalno-kraški regiji, najvišji pa v primorsko-notranjski regiji. 14-dnevna incidenca v koroški regiji znaša 542,1, 7-dnevno število pa 264,0.

Maja Bratuša je pojasnila, da število pacientov, ki zaradi okužbe s koronavirusom potrebujejo bolnišnično oskrbo, žal, ostaja visoko. Skupaj se v bolnišnicah zdravi 652 pacientov, 21 več kot včeraj. Na intenzivni terapiji se danes zdravi 157 pacientov, 3 več kot včeraj oziroma 6 več kot v soboto. Čez vikend je bilo v bolnišnice sprejetih 91 covidnih pacientov – 42 včeraj in 49 v soboto. Včeraj je bilo skupaj iz bolnišnic odpuščenih 14 oseb, 41 pa jih je bilo odpuščenih v soboto. V bolnišnicah je umrlo 7 oseb.

FOTO: Vlada RS

Ukrepi med 1. in 1. aprilom torej kažejo svoj učinek,” pa pravi vodja posvetovalne skupine ministrstva z zdravje Mateja Logar, opozarja pa: “Bolniške postelje so še vedno zelo zasedene. Ta konec tedna je bilo potrebnega veliko usklajevanja, da smo uspeli vse bolnike, ki so potrebovali namestitev, ustrezno oskrbeti.”

Danes so se v osmih statističnih regijah odprle terase in vrtovi gostiln in lokalov.

 V osmih statističnih regijah so se lahko danes odprle terase in vrtovi gostiln in lokalov, strežba bo dovoljena med 7. in 19. uro. V večini regij gre za prvo odpiranje gostinskih lokalov po 23. oktobru lani. Strežba bo sicer morala potekati ob številnih varnostnih ukrepih, osebje restavracije oz. lokala pa se bo moralo enkrat tedensko testirati.

Preberite še: Kaj pravijo nekateri koroški gostinci glede današnjega odprtja teras?

Dogodki

Vladna govorka Maja Bratuša je na vladni novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede covida-19 v Sloveniji.