Search
Close this search box.

Potrjenih 537 novih okužb, delež pozitivnih testov 20,4-odstoten

Po podatkih Covi-19 sledilnik je bilo v nedeljo na novo okuženih 537 oseb.

Po podatkih, ki jih je objavil NIJZ, je bilo pri 2637 opravljenih testih potrjenih 537 novih okužb. Delež pozitivnih testov je bil tako več kot 20-odstoten. Po podatkih Covi-19 sledilnika se v bolnišnici trenutno zdravi 289 oseb, od tega jih 55 potrebuje intenzivno nego.

Kot je že znano je vlada za danes napovedala sprejetje novih ukrepov.

Janez Janša je na na Twitterju zapisal, da “Evropske izkušnje dokazujejo, da obstajajo ukrepi, ki so sorazmerni in učinkoviti ter hkrati varujejo življenja, zdravje in gospodarstvo: splošna uporaba zaščitnih mask, delna omejitev gibanja v nočnih urah in med kraji, delo in pouk od doma, uporaba aplikacije #OstaniZdrav.”

Potem ko je predsednik Janez Janša preko Twitterja sporočil, da bo od danes za 30 dni za celo Slovenijo razglašena epidemija, je vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin za Televizijo Slovenija dejal, da bo v ponedeljek le uradna razglasitev epidemije, medtem ko bodo v veljavi ukrepi kot doslej.

Kacin je včeraj dejal: “Nobene drame ni,” in dodal, da je vznemirjenje odveč. “Mi smo zdaj pridobili samo pravno podlago, da lahko pripravimo nekatere ukrepe. Osebno pričakujem, da bomo ukrep ali dva imeli na voljo jutri za razglasitev in z učinkovanjem potem v naslednjih dneh. Ali bodo veljali od torka zjutraj ali od srede zjutraj, ne bi še rad govoril, ker morajo biti namreč sprejeti,” je še povedal.

Z današnjim dnem je torej razglašena epidemija na območju celotne države.

Preberite še: Kacin: V ponedeljek zgolj uradna razglasitev epidemije, dodatni ukrepi v prihodnjih dneh, Možni ukrepi med epidemijo: Zaprtje hotelov in omejitev gibanja ponoči

VIR: STA, NIJZ, Covid-19 sledilnik

Dogodki