Potekajo številne čistilne akcije, med drugim tudi v Občini Vuzenica

Skrb za naravo in čisto okolje je nujna in tega se še kako zavedajo tudi v lokalni skupnosti Vuzenica, kjer se je danes udeležilo čistilne akcije veliko ljudi.

V Občini Vuzenica je danes potekala velika čistilna akcija. Preko 220 udeležencev je očistilo javne površine, ceste, zaselke, sprehajalne poti… Gasilci PGD Vuzenica pa so s pomočjo čolna očistili tudi brežino reke Drave. Po dolgem in počez so očistili vse zaselke, tako da lahko zasijejo v pomladnih barvah.

Skrb za naravo in čisto okolje je nujna. Seveda pa se začne doma. Za naravo poskrbimo tako, da na sprehodu ne smetimo. Doma pa tako, da smeti ločujemo. Tako smeti ne končajo na smetišču, ampak se jih predela. Skrb za ohranjanje narave je odgovornost prav vseh nas. Žal pa zavest ljudi velikokrat še ni tako daleč in zato so čistilne akcije nujne.

Na Facebook profilu Občine Vuzenica so zapisali: “Hvala vsem članom društev in posameznikom, ki ste se akcije udeležili in s tem dokazali, da vam ni vseeno za naše okolje. Najbolj pa bi bili veseli, če bi smeti končale tam kjer bi morale: v domačih posodah za smeti, pravilno odložene na ekoloških otokih ali v zbirnem centru (smetni jami) na Muti.”

Vir: Fb Občina Vuzenica

Dogodki