Search
Close this search box.

Poštar Pavli bo z Božičkovim avtobusom obiskal Slovenj Gradec

Pošta Slovenije želi spodbuditi pisanje najmlajših, zato tudi letos nadaljuje akcijo "Božičkova pošta“. Božičkov poštni avtobus pa se bo s poštarjem Pavlijem in njegovo druščino ustavil tudi na Koroškem.

Tudi letos je zaživela Božičkova pošta, ki že deveto leto s pisanjem ter pošiljanjem želja in lepih misli razveseljuje in združuje otroke iz vse Slovenije. Letos pa poštar Pavli z avtobusom potuje tudi po Sloveniji in osebno pobira pošto za Božička. Tako se bo na svoji poti ustavil tudi v Slovenj Gradcu, kjer mu lahko v petek, 13. decembra, predate Božičkova pisma.

Skupaj s poštarjem Pavlijem in njegovimi prijatelji Božiček obljublja, da bodo prav vsi sodelujoči prejeli Božičkovo pismo, v katerem bo priloženo tudi kakšno presenečenje.

FOTO: Pošta Slovenije

Petek, 13. 12. 2019, ob 11.15, Poštar Pavli z Božikovim poštnim avtobusom po Sloveniji – Trg svobode. Celoten program veselega decembra v Slovenj Gradcu najdete TUKAJ.

»Prvič letos Božičkov poštni avtobus s poštarjem Pavlijem po Sloveniji potuje in pisma otrok v poštne pakete shranjuje … V Slovenj Gradec bo v petek, 13. 12., prispel, da pisma za Božička bo prevzel. Odkar poštar Pavli je Božičkov poštni ambasador za Slovenijo postal, svoje delo v pisarni na Pošti Slovenije je zagnal. Za pravljičnimi vrati pošto bere, žigosa in pregleduje ter Božičku vso pošto pravočasno posreduje. Navodila za pisanje pisma bodo v vrtcih in šolah dobili, doma pa s starši bodo znamko dodali in točen naslov z imenom na hrbtno stran ovojnice napisali.«

»Otroci se bodo z vrtcem (5-6 let) ali šolo (1. triada) na Glavni trg v petek podali, da bodo med 11.15 in 12.00 uro pošto osebno poštarju Pavliju in pomagačem oddali. Letos je od Božička nalogo dobil, da bo v vsakem poštnem nabiralniku za otroka odgovor Božička pustil. A le, če boste pismo s svojim naslovom v pravo škatlo na trgu oddali …, so v vabilu na Facebook strani dogodka zapisali organizatorji veselega decembra v Slovenj Gradcu.

Preberite tudi: Dva tisoč glava množica pospremila prižig prazničnih luči v Slovenj Gradcu (FOTO in VIDEO)

Vsi tisti, ki pa pisma ne boste uspeli predati osebno, pa lahko Božičku pišete do 18. decembra 2019 na naslov: BOŽIČEK, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2002 Maribor. Pišete mu lahko posamezniki ali skupine otrok iz vrtcev in šol. S pomočjo prijatelja Poštarja Pavlija bo Božiček tudi letos prebral ter odgovoril na vso prispelo pošto in zraven priložil presenečenje. POMEMBNO! Jasno napišite ime in naslov otroka ali naziv skupine oziroma razreda, naslov ter število otrok v skupini.

Pošta Slovenije želi spodbuditi pisanje najmlajših, zato tudi letos nadaljuje akcijo "Božičkova pošta“. Božičkov poštni avtobus pa se bo s poštarjem Pavlijem in njegovo druščino ustavil tudi na Koroškem.