Search
Close this search box.

Pošta v Črni ostaja, logistični center na Koroškem pod vprašajem

Včeraj smo pisali o morebitnem umiku storitev NKBM in zaprtju pošte v Črni na Koroškem.

https://www.koroskenovice.si/novice/bodo-v-crni-po-zaprtju-nlb-ostali-brez-storitev-nkbm-in-poste/

Odgovora s strani županje Občine Črna na Koroškem, mag. Romana Lesjak, o navedbah in namigovanjih glede zaprtja, še nismo prejeli. So se pa danes na vprašanje odzvali na Pošti Slovenija, kjer pojasnjujejo, da pošta v Črni na Koroškem ostaja, podrobnejših informacij glede izgradnje logističnega centra pošte na Koroškem, pa nam še niso posredovali.

Megi Jarc, Pošta Slovenije: »Pošta Slovenije namerava v bližnji prihodnosti v skladu s strategijo omrežja po Sloveniji vzpostaviti t. i. logistične pošte (gre za pošto, ki razpolaga z več skladiščnimi prostori, nakladalno-razkladalnimi rampami, več vozili ter raznimi logističnimi pripomočki za rokovanje s pošiljkami/blagom). Ena od možnih lokacij je tudi na Koroškem, vendar vam podrobnejših informacij v tej fazi še ne moremo posredovati.

Gradnja t. i. logističnih pošt pa ni neposredno povezana z optimizacijo poštnega omrežja, kjer manjše pošte zaradi upada klasičnih poštnih storitev in substitucije z elektronskimi načini komuniciranja preoblikujemo v pogodbene pošte, v manjši meri pa tudi zapremo oz. vzpostavimo delovanje pošte na način t. i. pismonoške pošte (v tem primeru storitve opravljamo prek pismonoše na dostavi, posebnost poslovanja pa je ta, da lahko gospodinjstva po telefonu naročijo obisk pismonoše na njihovem domu zaradi naročila določenih storitev).

Pošta Črna na Koroškem ni v planu za preoblikovanje v pogodbeno pošto ali zaprtje. Naj dodamo, da pošta posluje nemoteno in lahko uporabniki na pošti opravljajo tako poštne kot tudi bančne in finančne storitve, ki jih kot zunanji izvajalec opravljamo za Novo KBM.»

 

Dogodki