Search
Close this search box.

Bodo v Črni po zaprtju NLB ostali brez storitev NKBM in pošte?

V Črni na Koroškem se še ni polegel prah po objavi novice, da namerava uprava NLB zapreti edino banko v kraju, že na plan prihajajo nepotrjene informacije, da naj bi iz Črne na Koroškem svoje storitve umaknila tudi Nova Kreditna banka Maribor, za katero opravlja finančne storitve Pošta Slovenija, v okviru katere deluje tudi PE Črna na Koroškem.

Glede namigovanj o ukinitvi bančnih storitev smo se obrnili na upravo NKBM, kjer namigovanja, o umiku storitev iz Črne na Koroškem, odločno zanikajo.

Jure Bračko, Nova Kreditna banka Slovenije, pojasnjuje: «Nova KBM storitev, ki jih je možno koristiti v okviru pošte v Črni na Koroškem ne ukinja. Vsem komitentom in morebitnim novim komitentom bomo posvetili znanje in energijo za vsa vprašanja, ki se morebiti pojavljajo. Prav tako je pomembno vedeti, da lahko posamezniki na pošti v Črni na Koroškem opravijo naslednje storitve: odpiranje TRR računov, odpiranje paketa komplet, zahtevek za izdajo kartice, zahtevek za elektronsko banko, sklepanje vseh vrst varčevanj, zahtevek za izredni limit na TRR, zahtevek za potrošniški kredit, izvajanje plačilnega prometa, menjalnica ter dvigi in pologi gotovine.«

Vprašanje glede umika bančnih storitev NKBM znotraj pošte v Črni na Koroškem smo naslovili tudi na županjo Občine Črna na Koroškem, mag. Romano Lesjak in jo hkrati tudi vprašali, ali slučajno v Črni na Koroškem tudi pošta zapira svoja vrata. Vendar do objave prispevka odgovora s strani županje nismo prejeli.

Iz javno dostopnih podatkov pa je razvidno, da Pošta Slovenije d.o.o., z razpisom išče za nakup zemljišče, za izgradnjo logistične (paketno pretovorne) pošte na Koroškem.

Dogodki