Search
Close this search box.

Pošta Slovenije na Koroškem zgradila 1,7 milijona evrov vreden logistični center (FOTO)

Pošta Slovenije je v Šentjanžu pri Dravogradu zgradila t.i. logistično pošto oziroma logistični center. Celotna vrednost investicije, nakup zemljišča ter izgradnja objekta, znaša okoli 1.700.000,00 evrov.

O tem, da Pošta Slovenije namerava graditi logistični center na Koroškem, smo na našem spletnem portalu pisali že konec leta 2018, ampak takrat nam pri Pošti Slovenije tega niso želeli potrditi. “Ena od možnih lokacij je tudi na Koroškem, vendar vam podrobnejših informacij v tej fazi še ne moremo posredovati,” so oktobra 2018 zapisali v odgovoru na naša vprašanja.

Zdaj je jasno, da je bila lokacija izbrana, saj v Šentjanžu pri Dravogradu že stoji nov objekt, po podatkih Pošte Slovenije pa bo kmalu pričel tudi z obratovanjem.

Logistična pošta je pošta, ki razpolaga z več skladiščnimi prostori, nakladalno-razkladalnimi rampami, več vozili ter raznimi logističnimi pripomočki za rokovanje s pošiljkami/blagom.

Izgradnja objekta je bila zaključena v začetku leta 2020, trenutno je Pošta Slovenije v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja. “Objekt bomo predali namenu po pridobitvi uporabnega dovoljenja, predvidoma v mesecu marcu oz. aprilu,” pojasnjujejo pri Pošti Slovenije.

Na vprašanje, ali bodo zaradi novega logističnega centra na Koroškem zaprli katero od štirinajstih pošt, kolikor jih imajo v lasti, so odgovorili, da v prihodnje ne predvidevajo zaprtja pošt na tem območju, ampak preoblikovanje nekaterih manjših pošt v pogodbene.

Glede morebitnih odpuščanj zaposlenih pri Pošti Slovenije na območju Koroške pa so zapisali: ” Pošta Slovenije ima pravkar objavljen razpis za še dva voznika tovornih vozil, dodatno pa namerava zaposliti predvidoma še enega ali dva pismonoša.”

Izvedeli smo tudi, da bo Pošta Slovenije v letošnjem letu nadaljevala z modernizacijo in avtomatizacijo omrežja in bo postavila mrežo 500 paketnikov Direct4.me. Hkrati pripravlja smernice in pogoje za vzpostavitve alternativne oblike pošte za sprejem in izročanje pošiljk, ki je nastal kot posledica želje, da se v določenih območjih, kjer bi sicer pošto preoblikovali v pismonošo pošto, ohrani okence za sprejem in izročitev pošiljk, tako da bi lahko uporabniki poštnih storitev pošiljke oddajali in prevzemali ne samo pri pismonoši, ampak tudi v prostorih alternativne oblike pošte za sprejem in izročanje pošiljk. Prve takšne alternativne oblike točk za sprejem in izročanje lahko po njihovih besedah pričakujemo konec leta 2020.

Prav tako Pošta Slovenije modernizira poslovanje, ki se odraža v širitvi mreže alternativnih točk za stike z uporabniki poštnih storitev, kot so PS paketomati 24/7 (24 paketomatov v 16 mestih po Sloveniji), samopostrežne pošte (v Ljubljani na Čopovi) samopostrežne enote PS 24/7 (v Ljubljani in v Kopru) ipd.

“Pri vsem tem pa si prizadevamo za ohranjanje in nenehne izboljšave standardov kakovosti (informatizacija pismonoš z mobilnimi napravami, uvedba mobilnih POS-naprav) in zanesljivost izvajanja storitev za vsako stranko. Pošta Slovenije na osnovi pogodbenega dogovora omogoča tudi oddajo in prevzem pošiljke na 114 bencinskih servisih,”še dodajajo pri Pošti Slovenije.

Dogodki