Bo Pošta Slovenije gradila logistični center v Šentjanžu pri Dravogradu?

Na straneh Ministrstva za javno upravo RS je bilo 22. maja 2018 objavljeno javno naročilo Pošte Slovenije d.o.o., za izgradnjo logistične pošte na Koroškem. Rok za oddajo ponudb je bil 22. 6. 2018. Predmet naročila pa nakup zemljišča in izgradnja logistične (paketno pretovorne) pošte na tem zemljišču.
Nov-korpo-avto-03

Zahtevana lokacija zemljišča je bila v radiju 2 km od krožišča Dravograd-Ravne-Slovenj Gradec. Naročilo je zajemalo zemljišče, projektiranje, pridobitev gradbenega dovoljenja, izgradnjo objekta in pridobitev uporabnega dovoljenja. Ponudniki so lahko oddali ponudbo sami ali s podizvajalci ali v skupni ponudbi. Ponudnik v postopku javnega naročanja pa je lahko bila vsaka pravna ali fizična oseba.

Prav tako je bila na Ministrstvu za javno upravo RS, 18. 8. 2018, objavljena odločitev glede oddaje naročila, iz katere je razvidno, da so na razpisu sodelovali štirje ponudniki. Pošta Slovenije d.o.o. pa je usposobljenost za izvajanje naročila »izgradnja logistične pošte«, 13. 8. 2018, podelila podjetju Alset d.o.o. iz Velenja.

Iz dokumentacije, objavljene na straneh ministrstva pa je moč razbrati, da je izbrani ponudnik Alset d.o.o. priglasil tudi več podizvajalcev, med njimi je tudi podjetje Belta d.o.o. iz Šentjanža pri Dravogradu, ki je hkrati tudi ponudnik zemljišča za izgradnjo logističnega centra na Koroškem. Vrednost skupne ponudbene vrednosti podjetja Alset d.o.o. znaša 1.760.230,00 EUR brez DDV, od tega stane izgradnja logistične pošte 1.511.370,00 EUR brez DDV, Belta d.o.o. pa naj bi prodala zemljišče za 248.860,00 EUR brez DDV.

Z vprašanjem, ali drži da Pošta Slovenije d.o.o., z razpisom išče za nakup zemljišče, za izgradnjo logistične (paketno pretovorne) pošte na Koroškem, smo se obrnili na naročnika.

Megi Jarc, Pošta Slovenije, je pojasnila: »Pošta Slovenije namerava v bližnji prihodnosti v skladu s strategijo omrežja po Sloveniji vzpostaviti t. i. logistične pošte (gre za pošto, ki razpolaga z več skladiščnimi prostori, nakladalno-razkladalnimi rampami, več vozili ter raznimi logističnimi pripomočki za rokovanje s pošiljkami/blagom). Ena od možnih lokacij je tudi na Koroškem, vendar vam podrobnejših informacij v tej fazi še ne moremo posredovati.«

Vprašanje, ali drži, da je podjetje Belta d.o.o. prodalo Pošti Slovenije d.o.o., zemljiče za izgradnjo logistične pošte na Koroškem, smo zastavili tudi omenjenemu podjetju.

Irena Golob, Belta d.o.o., je na zastavljeno vprašanje odgovorila kratko in jedrnato:« to je pa poslovna skrivnost.«

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.