Search
Close this search box.

Posredujemo vabilo gasilcev iz Raven

Na družabnem omrežju Facebook PGD Ravne se je pojavil njihov zapis s prošnjo ozr. vabilom.

PGD Ravne na Koroškem je na svojem družabnem omrežju Facebooka objavil prošnjo ali vabilo, kakor je komu ljubše. Mi ga objavljamo v celoti.

V enem izmed naših prejšnjih zapisov ste lahko prebrali, da gasilec ni le poklic. Je poslanstvo! Večina članov našega PGD-ja ga diha že od majhnega. Že od atija in mame, bice in dedija naprej. Ni pa to pogoj. V teh dneh nas mnogi sprašujete kaj rabimo, kako nam lahko pomagate? V trenutni ujmi res rabimo pomoč iz danes na jutri oziroma včasih takoj tisti trenutek. Najbolj pa potrebujemo dolgoročno rešitev. Da nas bo dovolj in bo tista peščica operativnih gasilcev razbremenjena. Vedela, da ima podmladek.

Kar nekaj fantov se nam je pridružilo v zadnjih par letih in to so res pridne roke. Pobi, saj vete kateri ste , hvala. Hvala tudi vsem tistim, ki ste klasika v domu, ko je treba čistit, popravljat, pospravljat. Vsem, ki vsako leto dežurate na sejmih, ob prvih šolskih dneh na cestah, ob kresu 1.maja, okrog raznašate koledarje, priletite na intervencijo ob pozivu ipd. Pa kaj vse se še postori, da marsikdo ne ve. Prošnja pa gre vsem bicam, dedijem, atijem in mamam, ki niste iz naših vrst pa čutite pripadnost, solidarnost, željo in voljo, da bi pomagali sosedu, sokrajanu, ko bo to potreboval. Vsak četrtek je zbor v domu, da se razdelijo in opravijo tekoča dela. Nimamo čistilke, hišnika, orodjarja, pleskarja ipd. Vse to so naši člani, multipraktiki. Vsake roke so dobrodošle.

Drugi del prošnje pa leti na podmladek. Članstvo otrok je doseglo že zavidljivo številko, ko so se pojavila zapirana in prepovedi druženja. Od takrat naprej bijemo bitko, da bi ponovno osvojili srca otrok. Verjemite, če otrok pride k nam, bo čas preživel kvalitetno in aktivno. Med drugim otroci izdelujejo peno, vklapljajo sirene, se učijo za kvize, trenirajo za tekmovanja, izdelujejo voščilnice, hodijo na tabore in še in še. Verjemite, da vas pri nas ne rabi skrbeti za slabo družbo. Tudi to je nekaj kar danes največ šteje. Obljubimo pa, da se bodo imeli super fino fajn. Darja se zelo trudi za otroke in mladino. Ima sama tri, bo že vedela kako se stvari streže. Ne bo jim in vam žal. Toliko v razmislek za zdaj, vas pa na FB pocukamo septembra, ko bodo vpisi. Berite nas.”

Na pomoč!

Vir: FB PGD Ravne na Koroškem

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
8 mesecev nazaj

Posredujem za srcne gasilce!🌺🌹💕

Dogodki

Na družabnem omrežju Facebook PGD Ravne se je pojavil njihov zapis s prošnjo ozr. vabilom.