Posnetek: Pogovor z glavnima akterjema Mladinske iniciative za 3. razvojno os, Aljažem Verhovnikom in Andrejem Grobelnikom

Minilo je 2.286 dni, preden so v Gaberkah pri Šoštanju zasadili prvo lopato za gradnjo severnega dela tretje razvojne osi. Zamisli o izgradnji tretje razvojne osi so sicer stare pol stoletja, Korošci pa si zanjo glasno prizadevajo zadnjih 16 let. Med najbolj glasnimi podporniki hitre ceste proti Koroški je zagotovo Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, na čelu z Aljažem Verhovnikom in Andrejem Grobelnikom, s katerima se je danes na našem portalu pogovarjal novinar Uroš Kotnik.

Verhovnik in Grobelnik sta spregovorila o nastanku mladinske iniciative, njihovimi prizadevanji, dosežki in tudi o tem, kakšne načrte imajo za v prihodnje.

Posnetek pogovora najdete TUKAJ.

Naj spomnimo, da je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os septembra letos napovedala konec svojega poslanstva ob zasaditvi prve lopate na Koroškem. To pričakujejo v letu 2021, ko naj bi se začel graditi odsek 3. razvojne osi na lokaciji, imenovani Jenina, na območju Mestne občine Slovenj Gradec. V posnetku lahko preverite, kaj bodo počeli po tem datumu.