Search
Close this search box.

Poslovalnica NLB Prevalje ostaja zaprta tudi na dan izplačila pokojnin, ostale bodo odprli pol ure prej

NLB bo vrata poslovalnic na dan izplačila pokojnin, 30. oktobra, za upokojence odprla pol ure prej, in sicer ob 7.30. Te ugodnosti pa ne bodo mogli koristiti upokojenci s Prevalj, saj tamkajšnja poslovalnica ostaja zaprta.


Žal NLB Poslovalnice Prevalje do konca meseca še ne bomo mogli odpreti
. Zdravje je na prvem mestu – naših strank in zaposlenih, so sporočili iz NLB. To pomeni, da prav tako ne bo poslovala v petek, 30. oktobra, ko je dan izplačila pokojnin. Se bomo pa potrudili, da bi kljub zaprti enoti, polnili bankomat. Vse ostale poslovalnice na Koroškem za zdaj poslujejo kot običajno,” so še navedli v sporočilu za Koroške Novice.

Naj spomnimo, da so poslovalnico NLB na Prevaljah zaprli že pred časom, o čemer smo poročali TUKAJ.

Ob tem bi radi poudarili, da v tem obdobju naraščajočega števila okužb odsvetujemo obisk banke, še posebej upokojencem na dan izplačila pokojnin. Letos je to v petek, 30. oktobra, tik pred dnevom pokojnih. Vsakomesečni obisk banke je za upokojence res neke vrste rutina, ki pomeni več kot le bančno opravilo. Žal pa ravno njihovo zdravje koronavirus najbolj ogroža. Zato pozivamo njihove svojce, da jim pomagajo in prihranijo pot v poslovalnico ter nepotrebno izpostavljanje okužbam,” še dodajajo pri NLB.

In pojasnjujejo, da so tej specifični situaciji v NLB prisluhnili in najbolj ranljivim skupinam prilagodili delovni čas poslovalnic: vse po Sloveniji bodo namreč naslednji petek, 30. oktobra, odprte zjutraj prej, in sicer od 7.30, odprte pa enotno do 15. ure. Poleg tega bomo – tako kot doslej – vse stranke prijazno prosili, da prednost pri obravnavi ponudijo upokojencem, invalidom in nosečnicam.”

Ob vseh drugih dneh poslovalnice NLB, z izjemo poslovalnice Prevalje, delujejo po običajnem delovnem času. “Večjega zapiranja enot ne predvidevamo, seveda pa se bomo prilagodili razmeram, če se bodo še naprej zaostrovale in bo to potrebno,” pojasnjujejo pri NLB.

“Tudi ob izplačilu pokojnin bo veljajo, da je dovoljen zgolj vstop z zaščitno masko, ki je med opravljanjem bančne storitve ne smete odstraniti, razen toliko, kot je nujno potrebno za identifikacijo. Še vedno bo veljal tudi posamičen vstop v poslovalnico, kar pomeni, da je v njej lahko le toliko strank, kot je bančnih okenc. Dosledno opozarjamo na spoštovanje osebne razdalje pred vhodom v enote,še dodajajo pri NLB.

“Veliko starejših je na svojih bančnih računih že pooblastilo svoje otroke ali vnuke, ki tako lahko zanje plačujejo  položnice prek svojih digitalnih poti, živila in nujne življenjske potrebščine pa jim naročijo prek spleta  z dostavo na njihov dom. Če starejši potrebujejo nujno nekaj gotovine, jim jo zanje lahko dvignete na bankomatih. Ne pozabite na razkuževanje rok pred in po uporabi bankomata,” so sklenili zapis.

NLB bo vrata poslovalnic na dan izplačila pokojnin, 30. oktobra, za upokojence odprla pol ure prej, in sicer ob 7.30. Te ugodnosti pa ne bodo mogli koristiti upokojenci s Prevalj, saj tamkajšnja poslovalnica ostaja zaprta.