Search
Close this search box.

Posestvo Tonija Štrigla tudi letos krasijo številne lučke. Ste ga že obiskali?

Selovec je tudi letošnji praznični december odet v čarobnost lučk. Zanje že skoraj tradicionalno poskrbi domačin Toni Štrigl.

Štrigl je upokojenec, ki se poleg zasebnega muzeja ukvarja tudi z okrasitvijo posestva z raznobarvnimi novoletnimi lučkami. Na posestvu letos sveti kar okoli 55.000 lučk. Domačija se nahaja v Šentjanžu pri Dravogradu in meji tako na Ravne na Koroškem kot tudi Slovenj Gradec.

Najprej je bil po lučkah prepoznaven na Javorniku, nato pa sta se z ženo preselila in vse od takrat je njegov hobi “doma” v Selovcu“Že od začetka imam izredno veselje za novoletne lučke. Vmes sem imel obdobje, ko sem želel nehati, a me ljudje že od septembra sprašujejo ali bodo letos tudi lučke in tako nisem mogel nehati. Tako bom še naprej okraševal svoj dom.”

Vesel je vsakega gosta, ki pride na ogled. Goste pa tudi z veseljem postreže, da ne gredo od njega žejni.

Poleg lučk ima tudi zasebni muzej, kjer ob praznični hiši obiskovalcem rad pokaže zbirko 400 vojaških, gasilskih in policijskih uniform, med katerimi je uniforma gasilca, ki je reševal ljudi 11. septembra 2001 iz newyorških dvojčkov. Zaradi vsega tega ima rad, sploh ob večjih skupinah, da se najavite. “Že res, da sem veliko časa doma, a ker imam kar nekaj hobijev, grem tudi okoli. Zato imam raje, da se prej najavite. So pa vsi dobrodošli, nikomur ni treba opazovati in občudovati lučk s ceste.”

Če bi si želeli ogledati praznično okrašeno posestvo, ki bo svetilo vsaj še do svetih treh kraljev, ga lahko pokličete na telefonsko število 041 711 922 in se najavite na ogled.

Vir: Toni Štrigl

Dogodki

Selovec je tudi letošnji praznični december odet v čarobnost lučk. Zanje že skoraj tradicionalno poskrbi domačin Toni Štrigl.