Popoldne se bo od zahoda jasnilo, ponekod v notranjosti bo še oblačno ali megleno

Na spletnih straneh Agencije RS za okolje je zapisano, da bo popoldne v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo sprva oblačno ali megleno, postopno pa se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Napoved za Slovenijo – povzetek:

Popoldne se bo od zahoda jasnilo, ponekod v notranjosti pa bo še oblačno ali megleno. Jutri bo pretežno jasno z meglo po nižinah.

Napoved za Slovenijo:

Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo sprva oblačno ali megleno, postopno pa se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Obeti:

V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in meglo ali nizko oblačnostjo po nekaterih nižinah. V višjih legah bo razmeroma toplo, tam bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika:

Nad severozahodno Evropo in bližnjim Atlantikom je obsežno ciklonsko območje, na Alpami pa se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje postopno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:

Popoldne bo ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno jasno. Drugod se bo čez dan oblačnost trgala, le v krajih vzhodno od nas bo še oblačno ali megleno. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, ponekod ves dan.

Besedilo: ARSO

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije