Search
Close this search box.

Popoldanskega vrtca na Ravnah na Koroškem ne bo

Popoldanskega vrtca ne bo, bi pa naj ena izmed enot bila odprta vsaj do 17. ure, kar predstavlja delno zadovoljstvo staršev, ki imajo potrebo po varstvu popoldne.

Ne dolgo nazaj smo tudi na našem portalu poročali o pobudi za popoldanski oddelek za varstvo otrok v vrtcu na Ravnah na Koroškem. Zapis je izpostavljal problem staršev na Ravnah na Koroškem, ki imajo službene obveznosti v popoldanskem času in potrebujejo varstvo za svojega otroka tudi v popoldanskih urah.

Takrat nam je ravnateljica vrtca Mateja Hovnik v zvezi s tem podala naslednjo izjavo: »Kot sem že povedala, v Vrtcu Ravne na Koroškem razumemo stisko staršev in bomo popoldanski oddelek vsekakor oblikovali v kolikor bo pri vpisu, dovolj staršev izkazalo potrebo po tej obliki varstva. Starši imajo vsako leto v času vpisa možnost otroka vpisati v dnevni, poldnevni, popoldanski ali izmenski program. Vsako leto nekaj staršev povpraša za to obliko varstva, vendar kasneje na vpisnici le tega ne obkrožijo. Pri organizaciji popoldanskega programa ne vidimo težav in ga bomo oblikovali v kolikor bodo zagotovljeni prostorski pogoji in zadostno število vpisanih otrok.

Žal pa se je tudi tokrat izkazalo, da je pri vpisu premalo staršev izkazalo potrebo po tej obliki vrtca in se zato popoldanski oddelek tudi v prihodnje ne bo oblikoval.

Za izjavo smo poprosili Nadjo Rošer, ki je bila ena izmed pobudnic za oblikovanje popoldanskega oddelka in se je ob tem tudi javno izpostavila. Rošerjeva je v izjavi povedala, da je nad razpletom razočarana. Pa ne le ona, tudi kar nekaj drugih mamic. Dodaja, da iz vrtca ni dobila nobenega pojasnila ali podatkov koliko je bilo dejansko prijav in izkazanega interesa za oblikovanje popoldanskega varstva.

Tudi na dnevu odprtih vrat programi iz strani vodstva niso bili predstavljeni, da bi se morda tam še kakšen starš odločil za to obliko. Trenutno imam samo podatek, ki sem ga prejela od svetovalne delavke vrtca Ravne, da se bo izvajal samo dnevni program in da bo ena od enot (najverjetneje enota Ajda) odprta vsaj do 17 ure. Kar kljub vsemu smatram za nek premik na Koroškem. Zame osebno pomeni bolje kot nič ampak težave tistih, ki pa so res v stiski zaradi izmenskega ali popoldanskega dela pa žal ne reši. Verjamem in upam, da je to bil samo začetek in da bodo ti programi nekoč v praksi dejansko tudi zaživeli.”

Dogodki

Popoldanskega vrtca ne bo, bi pa naj ena izmed enot bila odprta vsaj do 17. ure, kar predstavlja delno zadovoljstvo staršev, ki imajo potrebo po varstvu popoldne.