Search
Close this search box.

Poostren nadzor nad motoristi razkril več kršiteljev

V treh urah včerajšnjega poostrenega nadzora cestnega prometa na Celjskem in Koroškem so zaznali 37 kršitev voznikov enoslednih motornih vozil in lahkih motornih vozil.

Včeraj so policisti med 14. in 17. uro na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor, katerega poudarek je bil na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil in lahkih motornih vozil. V treh urah so zaznali 37 kršiteljev, od tega je bilo 17 kršiteljev voznikov enoslednih motornih vozil, 15 kršiteljev voznikov koles, trije kršitelji vozniki lahkih motornih vozil in dva kršitelja voznika drugih vozil, ki sta storila prekršek do kolesarjev.

Policisti so ugotovili, da so najpogostejše kršitve nepravilna uporaba površine za vožnjo, nepravilna stran vožnje, prednost in neizpravnost vozil, ki jih vozniki uporabljajo za vožnjo v cestnem prometu.
Med kršitelji izpostavljamo voznika mopeda, ki je na območju Zreč vozil moped pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,47 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Ta teden se na območju Slovenije izvaja državni poostren nadzor s poudarkom Varnost voznikov enoslednih motornih vozil, zaradi velike problematike vseh enoslednih motornih vozil in lahkih motornih vozil. Na Policijski upravi Celje je bilo v letu 2022 v prometnih nesrečah mrtvih kar 11 najbolj ranljivih udeležencev in sicer trije vozniki motornih koles, trije pešci, dva voznika lahkih motornih vozil, dva voznika koles ter en voznik mopeda.

Vse udeležence v prometu opozarjajo, naj bodo strpni in previdni ter upoštevajo cestno prometne predpise in razmere na voziščih.

Vir: PU Celje

V treh urah včerajšnjega poostrenega nadzora cestnega prometa na Celjskem in Koroškem so zaznali 37 kršitev voznikov enoslednih motornih vozil in lahkih motornih vozil.