Search
Close this search box.

Ponudbo za nakup Rimskega vrelca v Kotljah oddalo podjetje IIG-SL

Ponudbo za nakup kompleksa Rimski vrelec v Kotljah je oddalo slovenjgraško podjetje IIG-SL, ki se ukvarja z razvojem in investiranjem. Za kompleks je ponudilo 407.952 evrov, medtem ko je bila izhodiščna cena določena v višini 300.000 evrov brez davka, so sporočili z Občine Ravne na Koroškem.

Posebna komisija bo zdaj preverila, ali ponudba ustreza vsem pogojem iz javnega zbiranja ponudb za nakup Rimskega vrelca. Ponudnika lahko pozove k dopolnitvi formalno nepopolne ponudbe, rok za dopolnitev pa je pet dni, so še pojasnili na občini.

Kot določajo pogoji v javnem pozivu za zbiranje ponudb za nakup omenjenega kompleksa, posebna komisija ocenjuje in obravnava samo popolne ponudbe, ki izpolnjujejo zahtevane razpisne pogoje.

Posebna komisija bo po kriterijih ocenjevala načrtovana vlaganja, ponujene vsebine, število ustvarjenih delovnih mest ter časovnice izvedbe vlaganj in začetka obratovanja. Tako kot na prejšnjem razpisu največ 50 od skupno stotih možnih točk predstavlja ponujena višina kupnine.

Tokratni ponudnik bo o izboru obveščen v roku 30 dni od odpiranja ponudbe, ki je bilo v četrtek.

Gre za že peti razpis za Rimski vrelec v zadnjih desetih letih. Tudi na prejšnjem, objavljenem oktobra lani, je bila izklicna cena 300.000 evrov, prav toliko pa je takrat znašala ponujena kupnina v dveh ponudbah, ki sta izmed štirih oddanih ustrezali pogojem razpisa. Vendar občina na koncu zaradi nekaterih pravnih nejasnosti ni izbrala nobene.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Čeprav leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del je zaprt od leta 2002. Občina želi kompleks prodati nekomu, ki bi predvsem vzpostavil in razvijal turistično dejavnost.