Ponedeljkovo neurje na Muti povzročilo za 50.000 evrov škode

V ponedeljek je nekatere kraje zajelo neurje, ki je v posameznih občinah za seboj pustilo pravo razdejanje. Med drugim posledice močnih nalivov odpravljajo tudi na območju občine Mute, kjer je po prvih ocenah škode za 50.000 evrov.

O tem, da je v ponedeljek v popoldanskih in večernih urah nekatere kraje zajelo neurje, ponekod je padala tudi debela toča, smo že poročali TUKAJ. Včeraj pa se je preko družbenega omrežja Facebook oglasil župan Mute Mirko Vošner, ki je med drugim zapisal, koliko znaša ocenjena škoda in kje je bilo najhuje.

FOTO: Facebook Mirko Vošner

Pri tem naj spomnimo, da je ob 19.23 občino Muta zajelo močno neurje z vetrom in dežjem. Gasilci PGD Muta so posredovali na več lokacijah, kjer so odstranjevali podrto drevje s cestišč, s pomočjo delovnega stroja usmerjali hudournike, ki so ogrožali ceste in objekte. V naselju Gortina so pogasili električni drog, ki se je podrl zaradi vetra, brez elektrike je ostalo 70 odjemalcev. Dežurni delavci Elektra Celje so nastalo škodo odpravili.

V ponedeljek popoldan, zlasti pa v večernih urah se je nad nami vreme ponovno razbesnelo s točo in močnimi padavinami. Najhuje je bilo na Pernicah, Mlakah in Sv. Primožu, kjer so se sprožili številni plazovi, hudourniki so zadelali propuste ter poškodovali precej občinskih in gozdnih cest. Na Gortini je bil poškodovan VN vod, ki je povzročil manjši požar. Hvala PGD Muta ter obema koncesionarjema za vzdrževanje cest, ki so interventno reševali velike posledice nočnih nalivov. Po prvih in okvirni oceni je škode okrog 50.000 €,” pa je na Facebooku zapisal Vošner.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije