Meteorna voda zalivala kleti in ceste, močan veter razkrival strehe. Na Muti 70 odjemalcev ostalo brez elektrike

V popoldanskih in večernih urah je nekatere kraje zajelo neurje, ponekod je padala tudi debela toča. Med drugim so imeli tokrat gasilci in druge pristojne službe veliko dela tudi na območju občine Muta, kjer je brez elektrike ostalo 70 odjemalcev. O toči poročajo iz Prekmurja. O težavah zaradi nalivov pa poročajo tudi z območja občine Ptuj, kjer je meteorna voda zalila več stanovanjskih kleti in ceste ter iz Sevnice in Šentjerneja.
117590884_1023829578047581_6671112477184388951_n

Toča debela kot jajce je tolkla v Prekmurju, med drugim v okolici Moravskih Toplic in Prosenjakovcev. Škoda na poljščinah pa je velika, poroča spletni portal Neurje.si.

Muta

Ob 19.23 je občino Muta zajelo močno neurje z vetrom in dežjem. Gasilci PGD Muta so posredovali na več lokacijah, kjer so odstranjevali podrto drevje s cestišč, s pomočjo delovnega stroja usmerjali hudournike, ki so ogrožali ceste in objekte. V naselju Gortina so pogasili električni drog, ki se je podrl zaradi vetra, brez elektrike je ostalo 70 odjemalcev. Dežurni delavci Elektra Celje so nastalo škodo odpravili.

Sevnica

Okoli 18.00 ure je občino Sevnica zajelo neurje. Na cesti Mokronog–Boštanj v naselju Laze pri Boštanju, je podrto drevo oviralo promet, ki ga je odstranil dežurni delavec CGP Sevnica. Na Kvedrovi cesti v Sevnici je podrlo semafor, ki so ga odstranili dežurni vzdrževalci. Ob 18.02 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Glavnem trgu v Sevnici, kjer so pri stavbi občine Sevnica odmašili jašek za meteorno vodo. Na Drožanjski cesti v Sevnici je podrto drevo oviralo promet, ki ga je odstranil dežurni delavec Komunale Sevnica.

Šentrupert

Prav tako je okoli 18. ure močan veter v krajih Prelesje, Rakovnik pri Šentrupertu in Bistrica pri Mokronogu deloma razkril tri strehe stanovanjskih hiš in dveh gospodarskih poslopij. Podrlo je smreko na železniško progo in drevo na cesto v Rakovniku pri Šentrupertu. Posredovali so gasilci PGD Šentrupert ter delavci cestnega podjetja in Slovenskih železnic.

Ptuj

Ob 20.03 je v naseljih Grajena, Grajenščak in Krčevina pri Vurbergu v občini Ptuj, meteorna voda zalila več stanovanjskih kleti in ceste. Gasilci PGD Grajena so iz petih kleti izčrpali meteorno vodo, očistili ceste in meteorne jaške ter namestili protipoplavne vreče pred stanovanjskim objektom katerega je ogrožal potok Grajena.

Kakšno vreme nas čaka v naslednjih dneh?

Po napovedi Agencije za okolje in prostor se bodo v prvem delu noči še pojavljale krajevne nevihte, nekatere lahko tudi močnejše. V drugi polovici noči se bo ozračje umirilo. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pogoste bodo krajevne plohe in nevihte. Popoldne bo ponekod zapihal severni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo lahko nastala le kakšna kratkotrajna ploha. V četrtek in petek bo pretežno jasno.

Vir: SPIN, Neurje.si, ARSO

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.