Search
Close this search box.

Pomagajmo Zoo parku Rožman

Živalski vrt Rožman v Vrzdencu pri Horjulu je dom zavrženim, odpisanim, poškodovanim in maltretiranim živalim. Ker park deluje in živi od prostovoljnih prispevkov, v letošnjem letu pa so imeli zelo malo obiskovalcev, prosijo za pomoč.

V akciji zbiranja pomoči zbirajo sredstva za izdelavo velike letalnice, v kateri bo svoj novi dom dobila zlata mongolska orlica Ksena, v kateri bo ponovno poletela. Del zbranih sredstev pa bodo porabili za zalogo hrane, ki jo živali potrebujejo čez zimo.

Kot so pojasnili v sporočilu njihov park deluje in živi od prostovoljnih prispevkov. “Žal pa je leto, ki mineva, močno prikrajšalo ljudi in tudi naše živali. V tem letu smo imeli zelo malo obiskovalcev, zato je naše preživetje izredno težko, kljub temu se trudimo dalje, saj topel pogled živali, ki se še kako zaveda, da smo ji rešili življenje, odtehta vse skrbi, ki nas tarejo,” so zapisali in dodali, da se bodo še naprej trudili, da rešijo in pomagajo čim večim živalim.

S svojimi prispevki lahko pomagate TUKAJ.

O živalskem vrtu:

V Zoo parku Rožman je svoj dom našlo že zelo veliko živali. Živali poiščejo, jim uredijo dokumentacijo, poskušajo zbrati sredstva za njihov odkup, nakar sledi transport, namestitev, veterinarska ter psihična oskrba živali.

Največkrat so pomagali mladičkom srne, ki so bili najdeni ali poškodovani ob košnji ali v prometnih nesrečah. Imeli so divje prašičke, dva medvedja mladiča ter številne druge živali. V letu 2003 je Slovenija prevzela evropsko zakonodajo, takrat se za njih začela nova pot, saj jim nova zakonodaja ni več dovoljevala pomagati pomoči potrebnim živalim. V letu 2007 so pridobili dovoljenje – živalskemu vrtu podoben prostor, ki jim je omogočilo, da lahko še naprej prostovoljno skrbijo za živali. V teh letih so postali večji in leta 2013 pridobili status živalskega vrta, kar jim omogoča nove možnosti. “Večina pri nas živečih živali nosi s seboj žalostno zgodbo, zato se trudimo in skušamo nuditi dobro oskrbo, dobro počutje živalim in dobro predstavitev obiskovalcem,” so zapisali na svojem Facebook profilu.

VIR: FB Zoo park Rožman, GoGetFunding.com

Živalski vrt Rožman v Vrzdencu pri Horjulu je dom zavrženim, odpisanim, poškodovanim in maltretiranim živalim. Ker park deluje in živi od prostovoljnih prispevkov, v letošnjem letu pa so imeli zelo malo obiskovalcev, prosijo za pomoč.