Pomagajmo družini Šavc: Požar je v celoti uničil gospodarsko poslopje z vso kmetijsko mehanizacijo in opremo. Poginila je skoraj vsa živina

Kot smo že poročali, je včeraj na Šentjanžu nad Dravčami povsem pogorel gospodarski objekt na kmetiji Jureta Šavca, p.d. Bindiš. Iz Občine Vuzenica pa so danes sporočili, da so za omenjeno družino odprli transakcijski račun, na katerega bodo zbirali sredstva za pomoč po požaru.

V ponedeljek, 10. januarja 2022, se je na kmetiji družine Šavc, p. d. Bindiš, vnel hud požar, ki je v celoti uničil gospodarsko poslopje z vso kmetijsko mehanizacijo in opremo. V požaru je poginila skoraj vsa živina (govedo, koze). Zaradi obsežnosti in nenadnega izbruha se žal ni dalo ničesar rešiti, kljub hitri intervenciji gasilcev PGD Vuzenica in sosednjih društev (društva Gasilske zveze Dravske doline in PGD Dravograd), ki si zaslužijo velik hvala za požrtvovalnost in opravljeno delo”, so navedli v sporočilu za javnost na vuzeniški občini.

Preberite tudi: VIDEO IZ ZRAKA: To so posledice požara v Vuzenici

Za ponovni začetek in ohranitev kmetijske dejavnosti na kmetiji Bindiš, kjer skupaj z mamo Marino gospodari mlada družina Jureta Šavca, bodo ob pomoči občine zbirali sredstva na računu RK Radlje ob Dravi. Pomoč družini bo namenila tudi Občina Vuzenica iz proračunskih rezerv.

Podatki za nakazilo: RKS OZ Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi. TRR: SI56 0247 0001 5762 721. SWIFT: LJBASI2X. SKLIC: SI00 1-22. NAMEN: “Požar Bindiš”.

Za več informacij se lahko obrnete na Katjo Črešnik iz OZ RK Radlje ali na Občino Vuzenica 02/87 91 220.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije