VIDEO IZ ZRAKA: To so posledice požara v Vuzenici

Danes zjutraj ob 7.23 so bili gasilci obveščeni o požaru na območju Vuzenice. Zagorelo je na Dravčah. Požar je zajel celotno gospodarsko poslopje in ga v celoti uničil. Gre za intervencijo, ki je ne pomnijo. Po več letih je bila aktivirana celotna Gasilska zveza Dravske doline. V intervenciji je sodelovalo 48 gasilcev, poroča spletni portal Lokalec.si.

Žal je 15 glav živine in nekaj drobnice poginilo, nekaj pa jih je uspelo gasilcem rešiti. Poleg gospodarskega poslopja je tudi stanovanjski objekt, ki jim ga je gasilcem uspelo rešiti, še poroča omenjeni portal.

Kot je okoli 13.20 za Koroške Novice povedal poveljnik PGD Vuzenica Marjan Ovčak, gasilci počasi zaključujejo z intervencijo, gasijo še lokalna žarišča, pogorišče bodo zaščitili. Gospodarsko poslopje s hlevom in strojno lopo je v celoti uničeno. Pogorelo je vse od grabelj do balirke,” je navedel Ovčak, v požaru je poginilo 9 krav, nekaj so jih zaradi opeklin … odpeljali na usmrtitev, je še pojasnil. Poškodovanih v gašenju na srečo ni bilo, je še dodal in opomnil, da so pri gašenju pomagali gasilci od Dravograda do Kaple.

Več o požaru si preberite TUKAJ.

Objavljamo pa videoposnetek iz katerega je viden obseg in posledice, ki jih je požar pustil za sabo

VIDEO: S.K.