Search
Close this search box.

Pomagajmo družini Matavž, ki ji je požar uničil dom

V Območnem združenju Rdečega križa Slovenj Gradec so odprli transakcijski račun za zbiranje finančne pomoči družini Matavž z Gmajne v Starem trgu, ki jim je včeraj zgorela hiša.

Kot smo že poročali, je včeraj zagorela stanovanjska hiša družine Matavž iz Slovenj Gradca. Danes pa je preko Območnega združenja Rdečega križa Slovenj Gradec stekla tudi dobrodelna akcija za pomoč prizadetim v požaru.

Naj spomnimo, da je včeraj, nekaj pred 11. uro zagorelo v stanovanjski hiši družine Matavž. Ogenj, ki je izbruhnil v kurilnici stanovanjske hiše, se je razširil na garažo in ostale spodnje prostore, nato pa še v zgornji nadstropji.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Stari trg, Slovenj Gradec in Pameče-Troblje. Materialna škoda je zelo visoka. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Kar v požaru ni pogorelo, je uničeno od gašenja.

Požarišče so si danes ogledali tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, podžupan dr. Peter Pungartnik in poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Marijan Klemenc.

Družini Matavž pa lahko v težkih trenutkih pomagate tudi vi.

Pomoč lahko nakažete na številko transakcijskega računa Območnega združenja Rdečega križa Slovenj Gradec na številko SI56 6100 0001 8539 472, na sklicno številko 3103.

Za donacije se vam najlepše zahvaljujejo. Več o požaru si lahko pogledate TUKAJ.