Search
Close this search box.

Polno zaseden tudi vrtec Vuzenica

O pomanjkanju prostora v vrtcih na Koroškem smo že pisali, prav tako o cenah. Zdaj pa so se oglasili še iz Vrtca Vuzenica, ki deluje v okviru OŠ Vuzenica in je glede na ceno še ugodnejši kot Vrtec Dravograd. Posebno ugodnost pa koristijo starši s stalnim prebivališčem v njihovi občini.

Kot je sporočila Andreja Kuhar, pomočnica ravnateljice, so tudi pri njih v tem šolskem letu polno zasedeni z vpisanimi 145 otroki. Na čakalni listi so štirje je otroci iz prvega starostnega obdobja. Polna cena za prvo starostno obdobje je 348,37 evrov. Cena za drugo starostno obdobje pa znaša 278,15 evrov. 

Kot dodaja, sofinancira občina kar velik delež staršem, ki imajo skupaj z otrokom stalno prebivališče v občini Vuzenica in so vpisani v Vrtec Vuzenica. In sicer se jim na osnovi zakona, določeno plačilo dodatno zmanjša, in sicer za 45 % določene cene dnevnega programa, za starše, katerih otroci so vključeni v programe prvega starostnega obdobja, in kar za 50 % določene cene dnevnega programa, za starše, katerih otroci so vključeni v programe drugega starostnega obdobja.

Dogodki