Search
Close this search box.

Poljana postala središče filmskega doživetja

Včeraj so ljubitelji filmov prvič na Koroškem uživali v prav posebnem kinu. Na Poljani so pod kozolcem v sklopu Filmskega tedna Evrope pripravili avtokino.

Avtokino so pripravili v sodelovanju z Občino Prevalje in TD Poljana, kjer se je pred kozolcem na Poljani ob 20. uri zavrtela romantična drama Hladna vojna. Avtokino je v trenutnem času posebej varna oblika udeležbe prireditev, a za tiste, ki so si raje privoščili klasično doživetje so pripravili tudi 50 sedišč.

Filmski teden Evrope je na Koroškem že tradicionalni dogodek, del vseslovenske kampanje mreže Europe Direct v Sloveniji, ki želi približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti, organizira ga Europe Direct Koroška s partnerji.

Projekcije vrhunskih evropskih filmov so se v minulih letih odvile v maju, letos pa so se prvič raztegnile čez vse poletje in večinoma preselile kar pod zvezde. Informacijska točka Europe Direct Koroška je letošnje projekcije umestila na konec poletja in na tri prizorišča.

avgustu so organizirali dva filmska večera, prvega v grajskem parku na Ravnah v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem in ZKŠTM Ravne, kjer so si gledalci ogledali francosko komično dramo Posebni, drugega pa v Šentanelu v sodelovanju z Občino Prevalje in KS Šentanel, kjer je bila na sporedu nemška glasbena drama Lara. Oba večera, oba filmska izbora sta pri gledalcih požela navdušene odzive.

Preberite še: Kurja koža in pritajene solze: otvoritvena projekcija Filmskega tedna Evrope na Koroškem

Dogodki