Policisti zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter 28 kg posušene konoplje pripravljene za prodajo

slika1

Celje, 12. junij 2019

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo včeraj zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili po čl. 186/I-III in IV Kazenskega zakonika, v okviru katere bodo kazensko ovadili dvanajst oseb starih od 27 do 47 let. Devet je slovenskih državljanov, dva sta državljana Srbije in eden državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za dvanajst kaznivih dejanj.

Ob zaključku preiskave, v kateri je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov med njimi tudi pripadniki Posebne policijske enote PU Celje, so opravili sedem hišnih preiskav. Sedmim osumljenim smo odvzeli prostost.

Zasežena konoplja. FOTO: PU Celje

Z omenjeno preiskavo so začeli decembra 2018. Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sedežem na območju Celja, prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost Tetrahidrokanabinola.

Prav tako so si na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 m2 velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo pa so hranili na drugi lokaciji, kjer so našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Skupaj so včeraj v hišnih preiskavah, v sedmih prostorih opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli:

  • okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja
  • okoli 28 kg posušenih cvetov konoplje pripravljenih za nadaljnjo prodajo
  • dobrih 60.000€ gotovine
  • več opreme za gojenje konoplje
  • več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakumsko pakiranje in podobno
Preberi še:  JAZMP naj bi odobrila teste za samotestiranje šolarjev, samotestiranje doma

VIR: Milena Trbulin, PU Celje

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun