Search
Close this search box.

Policisti pri voznikih enoslednih vozil ugotovili več kot 100 kršitev

Policisti Policijske uprave Celje so v petek izvedli poostren nadzor enoslednih vozil ter psihofizičnega stanja udeležencev cestnega prometa. Pri tem so ugotovili 105 prekrškov glede prekoračene hitrosti udeležencev v cestnem prometu. Kontrolirali so 27 voznikov enoslednih motornih vozil, pri katerih so ugotovili štiri prekrške. Prav tako so policisti ugotovili 13 prekrškov kolesarjev in dva prekrška voznikov do kolesarjev.

V obdobju od 4. maja do 31. maja so na območju PU Celje izvajali poostren nadzor s poudarkom na varnosti kolesarjev in voznikov enoslednih motornih vozil.

Na območju PU Celje so policisti kontrolirali 822 voznikov enoslednih motornih vozil. Policisti so pri nadzoru skupno preizkusili z alkotestom 350 voznikov na alkoholiziranost, pri šestih so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola, dva voznika sta odklonila preizkusa na alkoholiziranost, trije pa so bili pozitivni na prepovedane droge.

13 voznikov motornih koles je vozilo brez zaščitne varnostne čelade, 20 brez zaščitne varnostne čelade na mopedu, opravili so 6 zasegov enoslednih motornih vozil. Pri nadzoru so ugotovili še 152 prekrškov voznikov in potnikov na enoslednih motornih vozilih.

Pri kolesarjih so policisti ugotovili 565 prekrškov, opravili so 188 preizkusov na alkoholiziranost, od tega so ugotovili 37 prekrškov vožnje pod vplivom alkohola, trije so odklonili preizkus na alkoholiziranost, pet voznikov je bilo  pozitivnih na prepovedane droge. Ugotovljenih je bilo tudi 23 prekrškov ostalih voznikov do kolesarjev.

Med 1. in 7.junijem 2020 poteka poostren nadzor s poudarkom na prekoračitve hitrosti, kjer bodo dnevno izvedene poostrene aktivnosti na hitrost enoslednih vozilih in ostalih cestnoprometnih prekrškov, o čemer smo že poročali tukaj.

Vse voznike in ostale udeležence v cestnem prometu policisti posebej opozarjajo in prosijo na dosledno upoštevanje vseh cestno-prometnih pravil. V tem tednu po daljši odsotnosti namreč pričenjajo s šolskim poukom še ostali razredi osnovnih šol. Zato policija posebej opozarja na previdnost pešcev v cestnem prometu, predvsem otrok in dijakov.

VIR: PU Celje

Dogodki