Search
Close this search box.

Policisti dobijo kar 600 novih vozil

Po poročanju portala 24ur.com je policija pred enim najobsežnejših nakupov vozil doslej. Kot poročajo bodo v treh ločenih razpisih bodo dobili več kot 600 novih vozil; od luksuznih limuzin in hibridnih terencev do superhitrih športnih avtomobilov, ki bodo služili lovu za najhujšimi prekrškarji na avtocestah pri hitrostih nad 250 kilometrov na uro.

Policijski vozni park čaka temeljita prenova, saj se bodo v njihovih garažah poleg novih patruljnih vozil znašli hibridi, kombiji, karavani, motorna in tudi električna kolesa. Skupaj več kot 600 novih vozil. “Kot je videti, smo lahko državljani zelo zadovoljni s tem, da bo denar, ki je na voljo, porabljen za posodobitev voznega parka Policije,” je za 24ur.com povedal strokovnjak za trajnostno mobilnost Andrej Brglez.

Kot poroča Žurnal24 je prvi razpis namenjen nakupu nekaj prek 230 vozil, pri drugem razpisu gre za 60-mesečni najem skoraj 400 vozil, medtem ko je tretji razpis namenjen prevozu varovanih oseb v blindiranem avtu in še dveh limuzinah. Pod razpise je podpisan notranji minister Aleš Hojs.

Med tremi razpisi najbolj izstopa iskanje dveh športnih avtomobilov, ki bosta po vsej verjetnosti okrepila avtocestno policijo. Zahteve prek 3000 kubikov prostornine in nad 300 kilovatov moči. V tem segmentu lahko kupijo oziroma najamejo vse od hitrih nemških do ameriških bolidov. “Tak avtomobil mora biti sposoben izredno hitro doseči določeno hitrost, kar pomeni višjo stopnjo varnosti, da ni nikakršne nervoze pri vozniku, ali bo uspel ali ne, ampak mu popolnoma zaupa,” je za dejal Brane Legan, inštruktor varne vožnje na AMZS.

Po poročanju 24ur.com v ožji soseščini takšni policijski avtomobili niso nobena posebnost. V Avstriji je moč opaziti porscheje, v Nemčiji tudi številne druge posebneže. Italija se ponaša z lamborghinijem, nobena država na svetu pa v svojem voznem parku nima toliko konjskih moči kot Dubaj. “Z dobrimi avtomobili bodo policisti veliko več na cesti, kot so zdaj, svoje naloge bodo lahko opravljali uspešneje, več kot jih bo, boljša bo prometna varnost, nižje bodo kazni,” pove Legan.

Večina vozil bo sicer najetih s tako imenovanim 60-mesečnim poslovnim najemom, med njimi tudi, kot pišejo v Žurnalu24, blindirano vozilo za prevoz visokih državnih gostov.

VIR: 24ur.com, Žurnal24

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ciril
Ciril
2 let nazaj

Tako bodo prehitre voznike varno lovili. Kdo je tu nor? A vsi!? Ja!

Dogodki