Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 4.5.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 305 klicev občanov. 72 je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Na območju Letuša je v popoldanskih urah voznik osebnega vozila, ki je imel nekaj več kot promilo alkohola v krvi, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja, zapeljal z vozišča in trčil v škarpo. Vozniku so vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V večernih urah so na avtocesti med Dramljami in Celjem obravnavali voznika, ki je imel 1.8 promilov alkohola v krvi. Voznika so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog. Na nesigurno vožnjo voznika je policiste opozoril občan.

Kriminaliteta

Na območju naše policijske uprave so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga bodo kazensko ovadili.

Včeraj, okoli 12.30 ure, so bili obveščeni o požaru v Zabukovici, na območju Policijske postaje Žalec. Ogenj je hišo močno poškodoval. Z ogledom kraja požara nadaljujejo danes. Podatke o vzroku požara in povzročeni škodo bodo posredovali po zbranih obvestilih in zaključenem ogledu.

Izpred podjetja v Velenju je neznani storilec ukradel več električnih vodnikov vrednih dobrih 1.000 €.

Na območju Slovenskih Konjic je neznani storilec s kombiniranega vozila ukradel obe registrski tablici.

Ilegalne migracije

V Trličnem so včeraj popoldne izsledili šest oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Dva sta bila iz Iraka, dva iz Sirije, eden iz Tunizije in eden iz Irana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

VIR: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 305 klicev občanov. 72 je bilo interventnih, eden nujen.