Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 21. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 360 klicev občanov, 85 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Včeraj zvečer je neurje na območju PU Celje ponovno povzročilo več škode. Močan veter je podiral drevesa, odkrival strehe, poškodoval objekte in cestno prometno signalizacijo. Na srečo niso beležili poškodb občanov.

Podrta drevesa so ovirala promet na glavni cesti Velenje – Slovenj Gradec v Hudi luknji, kjer so posredovali gasilci.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč z materialno škodo. Enega voznika so policisti pridržali, dvema pa zasegli vozili, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Včeraj nekaj pred 20. uro so policisti v Celju imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 1,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali desetkrat. Dva kršitelja so policisti pridržali.

Kriminaliteta

V Slatini v Rožni dolini, UE Celje, so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval steklo na leseni hiši.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec iz parkiranega osebnega vozila odtujil registrsko tablico z oznako J47E200 (BiH).

V Radečah je neznani storilec iz odklenjenega osebnega vozila odtujil denarnico z dokumenti.

Nesreča pri delu

Policisti so včeraj na območju Olimja obravnavali nesrečo pri delu, pri kateri se je lažje telesno poškodoval 50. letni delavec, ki je opravljal vzdrževalna dela z viličarjem. Delavec je pri delu padel na tla in se lažje poškodoval. Policisti zbirajo obvestila v zvezi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti ljudi pri delu in bodo o tem obvestili okrožno državno tožilstvo.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 360 klicev občanov, 85 klicev je bilo interventnih, dva nujna.