Policiji in mestnemu redarstvu lahko predlagate moderne tehnološke rešitve v povezavi z varnostjo in mobilnostjo

  • www.policija.si

Policisti in mestni redarji vedno znova iščejo načine, kako bi lahko še izboljšali svoje delo.

Poleg same fizične prisotnosti kolegov na terenu si želijo postati dostopnejši tudi s pomočjo tehnologije, npr. različnih mobilnih aplikacij, saj se na dogodke in različne varnostne situacije lahko primerno odzovejo le, če so o njih hitro obveščeni. Poleg tega si želijo biti dober partner ljudem, jim svetovati in skupaj z njimi zagotavljati varno družbeno okolje.

Zato pripravljajo hackathon Moja varnost in mobilnost, ki bo potekal 5. in 6. oktobra. Nanj vabijo vse, ki menite, da imate uporabne ideje in predloge, kako bi lahko s pomočjo sodobne mobilne tehnologije še poglobili sodelovanje med državljani, policijo in mestnim redarstvom. 

Zamislite si različne varnostne situacije, v katerih bi se lahko znašli, in kako bi vam sodobna tehnologija lahko pomagala pri njihovem reševanju. Razmislite, ali bi lahko s kakšno posebno mobilno aplikacijo lažje prišli do informacije, nasveta ali pomoči policistov in mestnih redarjev.

FOTO: www.policija.si

Preko razpisa so do danes zbrali prijave enajstih posameznikov in ene štiričlanske ekipe. Prijavite se tudi vi, če imate kreativne predloge, klinite tukaj. Prijave zbirajo do petka, 4. oktobra. Sodelovanje na hackathonu je brezplačno, najboljše ideje bodo tudi denarno nagrajene.

Pobudniki hackathona so Policija, Ministrstvo za javno upravo in Mestna občina Ljubljana – Mestno redarstvo.

BESEDILO: www.policija.si

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila