Policija: Ranjena dva protestnika, več prijetih

Na današnjih protestih v Ljubljani sta bila po doslej zbranih podatkih ranjena dva protestnika, za policiste še ni podatkov, je za Odmeve TV Slovenija dejal direktor uprave uniformirane policije Danijel Lorbek. Pridržali so tri ljudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja in več oseb zaradi kršitev zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Lorbek ni želel potrditi navedb, da sta med prijetimi Zoran Stevanović, ki je vabil na proteste, in raper Zlatan Čordić, saj policija ne daje podatkov o konkretnih osebah.

Po njegovih besedah se je danes na Trgu Republike je zbralo okoli 3000 protestnikov, ko so se podali na pohod po ulicah, pa so se jim pridružili dodatni.

Na vprašanje, kdo stoji za protesti in kdo jih je usmerjal, Lorbek ni želel odgovoriti. Kot je dejal, policija ukrepa ne glede na to, kdo stoji za protesti.

Sicer pa glede na doslej zbrane informacije tudi jutri pričakujejo neorganiziran shod in so nanj pripravljeni, je dodal.

Danes je policija za umiritev razmer uporabila “vso paleto prisilnih sredstev”, od konjenice in psov do vodnega topa in solzivca. Če bo prišlo do podobnih hujših kršitev, bo to storila tudi jutri, je v Odmevih še napovedal Lorbek.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije