Search
Close this search box.

Policija pri osumljencih zasegla orožje

S Policijske uprave Celje poročajo o uspešni akciji, kjer so zasegli več kosov orožja.

V mesecu januarju so policisti Policijske uprave Celje v enem od Celjskih gostinskih lokalov obravnavali primer, ko je v večernih urah skupina devetih oseb napadla varnostnike gostinskega lokala, jim grozila in jih tudi poškodovala. Skupina napadalcev je poškodovala tudi inventar na terasi gostinskega lokala.

Pretekli teden so policisti na dveh lokacijah v Celju opravili hišne preiskave, v katerih so zasegli več orožja. Med preiskavo se je izkazalo, da so imeli osumljenci na lokacijah več palic za napad, bokser, pištoli z naboji ter več električnih vodnikov, za katere obstaja utemeljeni sum, da so bili pridobljeni s kaznivimi dejanji.

Policija prav tako sumi, da so osumljenci konec oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in poškodovali 30-letnega moškega. Prav tako obstaja sum, da sta dva od osumljencev v mesecu novembru lansko leto izvedla rop na Mariborski cesti v Celju, ko sta napadla 23-letnega moškega in mu ukradla denarnico.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje, rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, so policisti osem oseb kazensko ovadili. Štirim osumljenim, starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije, Bosne in Hercegovine in Srbije, so za čas nujnih preiskovalnih dejanj odvzeli prostost, dva od njih pa so privedli k preiskovalnemu sodniku ter zanju predlagali tudi ukrep izgona tujca iz države.

Vir: PU Celje

Dogodki

S Policijske uprave Celje poročajo o uspešni akciji, kjer so zasegli več kosov orožja.