Policija pojasnila okoliščine torkovega umora 41-letne ženske. Za šest mladoletnih otrok je poskrbel center za socialno delo

Na policijski postaji v Sevnici se je v torek popoldne okoli 18. ure zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki in v pogovoru policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. Moškega so pridržali. Ovadili ga bodo za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za šest mladoletnih otrok je poskrbel center za socialno delo.

Policisti, ki so med pogovorom z omenjenim 47-letnikom razbrali sumljive okoliščine, so na naslovu bivanja našli truplo 41-letne ženske, je na današnji novinarski konferenci v Sevnici povedal pomočnik vodje kriminalistov Policijske uprave (PU) Novo mesto Matjaž Štern.

Smrt je potrdil zdravnik, pri pregledu trupla pa so našli sledove nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke.

Policisti in kriminalisti so v torek pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice so v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravili sodno obdukcijo. Pri tej so odkrili stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, pa so bile tako hude, da je 41-letnica zaradi teh v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo dejanja, umrla.

Osumljeni je še vedno v pridržanju in ga bodo po končanih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo odvedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem.

Policisti so sicer omenjenega 47-letnika zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja v preteklosti že obravnavali. Za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način pa mu grozi najmanj 15-letna zaporna kazen.

Štern je še opozoril, da več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tega tragičnega dogodka, zaradi zaščite mladoletnih otrok ne morejo razkriti, so še sporočili s PU Novo mesto.

Na omenjeni dogodek so se odzvali v Centru za socialno delo Posavje, kjer so zapisali, da je center za otroke poskrbel takoj po obvestilu policije. Namestili so jih v varno okolje, kjer imajo ves čas na voljo pomoč in podporo.

Kot so dodali, so družino poznali. S prijavo o nasilju v družini sicer niso bili seznanjeni. So pa bili konec leta 2020 seznanjeni, da je oče otrok prijavil nasilje tretje osebe nad svojo ženo. S pokojno žrtvijo so imeli vrsto pogovorov. Seznanili so jo tudi z možnostmi ukrepanja in varnega umika za njo in otroke, če bi to potrebovala. Staršema so ponudili pomoč pri vzgoji in oskrbi otrok ter pri urejanju medsebojnih odnosov. Sodelovali so tudi z vsemi pristojnimi službami, so še zapisali.