Search
Close this search box.

Policija: Na območju Občine Slovenj Gradec stanje varnosti ugodno, izpostavljajo nasilje v družini in kriminaliteto

Svetnice in svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so se sestali na 8. redni seji. Obravnavali so enajst točk dnevnega reda.

Slovenjgraški svetniki in svetnice so prisluhnili poročilu o delu policijske postaje Slovenj Gradec za leto 2022, ki ga je predstavil pomočnik načelnika Policijske postaje Slovenj Gradec Robert Kovačič. Povedal je, da je glede na statistične pokazatelje stanje varnosti na območju Mestne občine Slovenj Gradec ugodno.

Policijska postaja Slovenj Gradec je leta 2022 obravnavala 258 kaznivih dejanj (leto prej 251), preiskanost je znašala 67,8 odstotkov. Visok je delež splošne kriminalitete 85,7 odstotka, od katere je 54 tatvin in 25 goljufij.

Na področju javnega reda so v letu 2022 obravnavali občutno manj kršitev kot prejšnje leto, in sicer 203 (leto prej 660), kar je posledica prenehanja izvajanja ukrepov po Zakonu o nalezljivih boleznih. Kršitev javnega reda in mira je bilo malenkostno več, in sicer 124 (leto prej116) ter 79 (62) drugih kršitev s področja vzdrževanja javnega reda, kar še vedno pripisujejo umiritvi varnostne situacije na varnostno obremenjenih območjih v centru Slovenj Gradca in v naselju S-8 v okolici Katice.

V letu 2022 niso obravnavali hujših ali množičnih kršitev javnega reda in mira. Ena od prvih prioritet dela je bilo še vedno delo po problematiki »družinskega nasilja«, kjer je še naprej veljala ničelna toleranca, kar se kaže tudi skozi izvedene ukrepe policistov. Problematika je še vedno pereča in je bilo izrečenih 23 prepovedi približevanj.

Na področju prometne varnosti policisti ugotavljajo, da se splošno stanje v deset in petletnem obdobju nekoliko izboljšuje, enako pri posledicah prometnih nesreč, telesnih poškodbah udeležencev, le pri smrtnih nesrečah je slabše stanje.

Besedilo: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Svetnice in svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so se sestali na 8. redni seji. Obravnavali so enajst točk dnevnega reda.