Policija izvaja poostren nadzor prometa ter spoštovanje protikoronskih omejitev

Ko lepo vreme vabi h gibanju na prostem, policisti svetujejo, da se ne odpravljate na najbolj priljubljene turistične točke, ampak raje izberite manj oblegane destinacije, kjer ni gneče in boste prav tako lahko zdravo in varno uživali v naravi.
policija sneg

Policisti znova pozivajo, da spoštujte tudi vse prometne predpise in parkirajte svoja vozila samo na označenih parkirnih mestih oziroma tako, da ne ovirate ali celo blokirate poti za intervencijska vozila, prevoz in opravljanje del domačinov.

Policisti pozivajo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, saj so v kombinaciji s preventivnimi ukrepi odločilnega pomena:

Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce policisti pozivajo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj kot 3 metre), je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem. Preventivni ukrepi so odločilnega pomena, znova opozarjajo.

Če se bo ta konec tedna znova povečalo število kršitev, bo policija zdravstveni stroki predlagala, da se prehajanje med občinami znotraj statistične regije, v kateri oseba prebiva, za namen rekreacije znova omeji samo na občino bivanja, na kar je v že v četrtek opozoril namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak. Več tukaj.

Tudi ta konec tedna poostren nadzor prometa, preverjali bodo tudi spoštovanje odlokov:

Policija bo tako kot minule vikende tudi ta konec tedna na območju celotne države izvajala poostrene nadzore prometa, policisti pa bodo pri tem dosledno preverjali tudi spoštovanje odlokov za preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Število ugotovljenih kršitev v zadnjem obdobju namreč narašča, največ pa jih je bilo zadnjo soboto, predvsem na Gorenjskem.

V zadnjih treh tednih so policisti opravili nadzore spoštovanja odlokov na več kot 45.000 krajih in pri tem izrekli 1.773 opozoril, v 1.198 primerih pa so proti kršiteljem uvedli prekrškovni postopek.

Preberi še:  Marija Mravljak: Izrednega pomena je celostna podpora ledvičnih bolnikov in njihovih svojcev, še posebej v času pandemije

Zaradi smučarskega tekmovanja kontrola čaka že na izvozu z avtoceste na Hrušici:

Danes in jutri bo v Kranjski Gori potekalo smučarsko tekmovanje za Zlato lisico. Policija je zato že včeraj začela z izvajanjem poostrene kontrole, ki se bo v smeri Kranjske Gore začela že na Hrušici. Za izvedbo nalog policije bo skrbelo večje število policistov, svojo varnostno-rediteljsko službo pa bo na območju tekmovališča zagotavljal tudi organizator.

Smučarsko tekmovanje je dogodek zaprtega tipa, gibanje na prireditvenem prostoru pa bo dovoljeno samo organizatorju in tekmovalnim ekipam. Predvidena je tudi zapora kolesarske poti od bencinskega servisa Petrol v Podkorenu do tekmovališča. Gre za površino, ki je med vikendi zelo obremenjena s pešci in predstavlja glavno rekreativno povezavo med Kranjsko Goro in Ratečami. Ker prehod skozi območje ne bo dovoljen, rekreativce pozivajo, da se ta vikend peš ne odpravljajo po tej kolesarski poti, prav tako naj se v okolici ne zadržujejo na javnih površinah in cesti.

VIR: Policija

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun