Search
Close this search box.

Poleti z ladjo brezplačno med obalnimi mesti

V letošnji poletni sezoni bo Ankaran, Koper, Izolo in Piran ob sobotah in nedeljah povezovala brezplačna ladijska linija.

Slovenci bomo lahko kaj kmalu začeli koristiti turistične bone in marsikdo jih bo koristil na slovenski obali, kjer za letošnjo sezono pripravljajo novost. Ob koncih tedna bodo namreč ponudili novost, saj se bo mogoče z ladjo brezplačno prevažati na relaciji Ankaran–Koper–Izola–Piran, so zapisali na portalu ekopercapodistria.si.

Brezplačni ladijski prevozi bodo organizirani dvakrat dopoldan in dvakrat popoldan, pričnejo se konec junija in bodo trajali do konca septembra.

Potniki se bodo po urniku, vsako soboto in nedeljo od 8. do 20. ure, na ladjo lahko vkrcali v Ankaranu (na pomolu pri kampu v resortu Adria Ankaran), Kopru (zunanja obala ob parkirišču na Ukmarjevem trgu), Izoli (pomol pred hotelom Marina) in Piranu (pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku), so pojasnili na portalu in dodali, da bo ladja opremljena s petimi nosilci za kolesa, ki jih bo možno uporabljati brezplačno po načelu “kdor prvi pride, prvi melje.”

Na portalu so še pojasnili, da so “brezplačni ladijski prevozi so del aktivnosti projekta CROSSMOBY, program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020, katerega partner je Regionalni razvojni center Koper.” Namen projekta pa je spodbujati trajnostno mobilnost in vzpostavljati intermodalne storitve potniškega prometa.

Preberite še: VIDEO: Tudi letos možno dopustovanje v počitniškem domu Fiesa, Turistične bone bo možno koristiti tudi v počitniškem domu v Fiesi.

VIR: ekopercapodistria.si.

Dogodki