Polaganje vencev v Slovenj Gradcu letos izvedli brez spremljajočih prireditev

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je v družbi podžupanje Martine Šisernik in predsednika Združenja borcev za vrednote NOB Mislinjske doline Jožeta Vrabiča, obiskal Park Herojev, Šmartno, Žančane, Pameče ter pokopališče v Slovenj Gradcu. Skupaj so se poklonili padlim v narodnoosvobodilni borbi, častnim občanom, duhovnikom in drugim zaslužnim za Slovenijo in Slovenj Gradec.
123102794_1079224292517556_9173352058611737030_o

Župan Klugler pa je ob dnevu reformacije, ki smo ga obeležili včeraj povedal: “31. oktober je od leta 1992 državni praznik v Republiki Sloveniji. Prva knjiga v slovenskem jeziku in prva omemba pojma Slovenec si to gotovo zaslužita,” ter dodal, da vsem želi mirne praznike, “ob dnevu mrtvih pa želim, da spomin na preminule svojce in prijatelje obeležite na ustrezen način in z upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja okužb.”

Dejal je še: “Dan reformacije in obeležitev tega verskega, kulturnega in političnega gibanja v 16. stoletju, pa je tudi priložnost, da se zamislimo nad spremembami, ki so nas doletele in da te spremembe dojamemo in skupaj prehodimo pot do okrevanja. Ne le v epidemiološkem smislu, temveč tudi v smislu družbenega ustroja, človečnosti, humanitarnosti, sočutja in medsebojnega spoštovanja. Vse to je namreč na preizkušnji, kakršni naše generacije v zadnjih desetletjih še niso bile priča,” in zaključil: “Želim vam prijetne in mirne praznične dni ter predvsem: ostanite zdravi in poskrbite tudi, da bodo zdravi ostali vsi okoli vas.”

Polaganje vencev v Slovenj Gradcu:

V Slovenj Gradcu je sicer v navadi, da ob dnevu mrtvih pripravijo spominsko slovesnost, na kateri počastijo spomin na vse preminule občanke in občane mestne občine Slovenj Gradec. Zbor delegacije vsako leto položi vence v spomin na vse umrle v Mislinjski dolini. Letos pa so polaganje vencev izvedli z upoštevanjem omejitve zbiranja na največ šest ljudi in brez spremljajočih prireditev. 

VIR: FB Tilen Klugler

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.