Search
Close this search box.

Pojavljajo se goljufije z uporabo filmskega denarja

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so v zadnjih desetih dneh prijeli več storilcev, ki so plačevali z nepravim oziroma tako imenovanim “filmskim denarjem”.

V zadnjih desetih dnevih je bilo v večih gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic unovčenih 24 ponarejenih bankovcev za 20 evrov. Gre za tako imenovani “filmski denar”, ki je natisnjen na navaden papir in je zelo podoben pravemu. Razlika je dobro vidna v napisu na bankovcu, kjer je napisano, da ne gre za pravi denar, ampak za reklamni denar.

Bodi pozorni na pristnost denarja.

Filmski denar se lahko kupi na spletu so storilci kot pravega uporabljali na raznih prireditvah (gasilske veselice, Pivo in cvetje…) in v gostinskih lokalih.

Varnostniki in policisti so na festivalu Pivo in cvetje v Laškem prijeli 17-letnika, ki je želel plačati z omenjenim denarjem. V Slovenskih Konjicah pa so policisti prijeli še tri fante, stare 17 in 18 let, ki so na gasilskih veselicah in v raznih lokalih vnovčili še 23 primerkov nepravega denarja.

Proti storilcem bodo policisti zaradi storitve kaznivega dejanja goljufije podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Policisti opozarjajo vse gostince in organizatorje javnih prireditev, da so pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za 20 in 50 evrov. Tarče goljufov pa so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete in jim kupci za kupnino med pravimi bankovci “podtaknejo” tudi nepravi denar.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja