Search
Close this search box.

Podrta drevesa, uničen bazen, udari strel, izpadi elektrike

V večernih urah je nekatere kraje na Koroškem zajelo neurje, ki je največ težav povzročilo na območju Dravograda. O težavah zaradi vetra pa poročajo tudi s Prevalj in Slovenj Gradca. V Radljah ob Dravi in na Muti pa so gasilci posredovali zaradi udara strele.

Prevalje

Ob 19.31 je na Prisojah v občini Prevalje zaradi močnega neurja drevo padlo čez cesto in oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so drevo razžagali in odstranili s ceste.

FOTO: PGD Prevalje

Slovenj Gradec

Ob 22.03 se je v naselju Sele Vrhe v občini Slovenj Gradec zaradi močnega vetra podrlo drevo čez cesto. Posredovali so gasilci PGD Sele Vrhe, ki so drevo razžagali in očistili cesto.

Dravograd

Ob 22.28 je v Šentjanžu, na območju občine Dravograd, brez električne energije ostalo 120 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektra Celje.

Ob 21.47 se je na cesto Libeliče-Libeliška gora, na območju občine Dravograd, podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Libeliče.

Ob 20.00 je V Otiškem vrhu v občini Dravograd zaradi močnega neurja drevo padlo čez cesto. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž, ki so drevo razžagali in očistili cesto.

Ob 20.18 je na Otiškem vrhu v občini Dravograd zaradi močnega neurja drevo padlo čez cesto in oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž, ki so drevo razžagali in očistili cesto.

Ob 19.30 se je na Otiškem vrhu v občini Dravograd zaradi močnega vetra drevo podrlo in padlo na bazen. Posredovali so gasilci PGD Šenjanž, ki so drevo razžagali in ga odstranili z bazena.

Ob 19.20 sta se na lokalno cesto Dravograd-Bukovje podrli dve drevesi, eno pa je ob padcu pretrgalo telefonski kabel. Drevesa so odstranili gasilci PGD Dravograd, o pretrganem kablu je bil obveščen Telekom.

Ob 19.19 se je na Parkirišče na Meži, občina Dravograd, podrlo drevo. Ker ni predstavljalo nevarnosti za stanovalce, ga bodo tekom jutrišnjega dne odstranili delavci JKP Dravograd.

Radlje ob Dravi

Ob 20.29 je v naselju Vas v Radljah ob Dravi strela udarila v stanovanjsko hišo. Do požara ni prišlo. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so s termovizijsko kamero pregledali prostore.

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

Muta

Ob 19.45 je na Mariborski cesti na Muti v elektro omarico gospodarskega poslopja udarila strela, posledično pa se je iz omarice začelo iskriti in kaditi. Začetni požar so pogasili gasilci PGD Muta, na kraju dogodka je bil tudi dežurni delavec Elektra.

Vir: SPIN

V večernih urah je nekatere kraje na Koroškem zajelo neurje, ki je največ težav povzročilo na območju Dravograda. O težavah zaradi vetra pa poročajo tudi s Prevalj in Slovenj Gradca. V Radljah ob Dravi in na Muti pa so gasilci posredovali zaradi udara strele.