Search
Close this search box.

Podeljena priznanja na natečaju prostovoljec leta 2021. Med prejemniki tudi Marjetica Stojanović Verdinek (FOTO)

Mladinski svet Slovenije je pred dnevi že dvajsetič podelil priznanja prostovoljec leta izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Za najboljši prostovoljski projekt 2021 je bil razglašen projekt Lahko berljiva Ustava Republike Slovenije, med nominiranimi pa je bilo tudi kar nekaj Korošcev.

V Kongresnem centru Brdo je bila v ponedeljek, 27. junija 2022, sklepna prireditev projekta Prostovoljec leta. Na natečaj je letos prispelo 112 prijav, od tega 88 za posameznike in 24 za projekte. Iz mestne občine Slovenj Gradec je na natečaju sodelovala Zdravstvena šola Slovenj Gradec, ki je prijavila projekt »Prostovoljstvo – Smo tam, kjer nas potrebujejo – vključevanje na področja socialnih stisk in področja promocije zdravja.«

Na predlog Slovenskega društva Hospic pa je bila za naj prostovoljko predlagana Marjetica Stojanović Verdinek, predsednica Območnega odbora Koroška Slovenskega društva Hospic.

Marjetica Stojanović Verdinek je postala naj prostovoljka leta 2021 v starosti nad 30 let. Predlagatelj, koroški odbor društva HOSPIC s sedežem v Slovenj Gradcu, je v prijavi izpostavil njeno izjemno predanost pri opravljanju dolgoletnega humanitarnega dela z umirajočimi in žalujočimi, ter njeno pripravljenost, da svoje znanje in izkušnje deli z novimi prostovoljci.

Veseli in ponosni smo, da je priznanje naj prostovoljke šlo v roke Korošici in koroškemu območnemu odboru Slovenskega društva HOSPIC s sedežem v Slovenj Gradcu,” so v sporočilu za javnost zapisali na MO Slovenj Gradec.

Besedilo: Barbara Pur, urad župana Slovenj Gradec