Search
Close this search box.

Po znanje na MOCIS

MOCIS center za izobraževanje odraslih je javni zavod, ki ga je ustanovila Mestna občina Slovenj Gradec in je s svojim delovanjem začel leta 2000.

MOCIS center za izobraževanje odraslih je javni zavod, ki ga je ustanovila Mestna občina Slovenj Gradec in je s svojim delovanjem začel leta 2000. Ves ta čas je zavod poskušal bogatiti prebivalce koroških občin z novimi znanji, z dvigom izobrazbene ravni, s pridobivanjem finančnih sredstev iz različnih virov, z vključevanjem različnih ciljnih skupin (od otrok do starejših), s posvečanjem ranljivim skupinam, ljudem z manj priložnostmi in vsem, ki so pri nas iskali prostor za učenje.

Že od samega začetka ponujajo odraslim raznovrstne izobraževalne oblike in s tem skrbimo za vseživljenjsko učenje v Koroški regiji. Njihova izobraževalna ponudba zajema osnovno šolo za odrasle; programe za pridobitev poklicne in strokovne izobrazbe; jezikovne tečaje; računalniške tečaje; tečaje slovenščine za tujce; strokovne tečaje in usposabljanja; tečaje za prosti čas; nacionalne poklicne kvalifikacije, program Projektnega učenja za mlajše odrasle, študijske krožke, Svetovalno središče Koroška … Starejši odrasli se lahko vključijo v Univerzo za tretje življenjsko obdobje. Pri izvajanju svoje dejavnosti sodelujejo z mnogimi institucijami tako na lokalni kot tudi na nacionalni ravni.

PO ZNANJE NA MOCIS

Za vas so pripravili pestro izobraževalno ponudbo:

  • brezplačni tečaji za zaposlene nad 45 let
  • brezplačno informiranje in svetovanje ter vrednotenje znanja (zaposlenih)
  • učenje Slovenskega jezika za priseljence – začetna integracija priseljencev
  • osnovna šola za odrasle
  • srednješolski program (trgovec, izdelovalec oblačil – NOVO, ekonomski tehnik in predšolska vzgoja)
  • priprave na nacionalne poklicne kvalifikacije (računovodja, socialni oskrbovalec na domu…)
  • univerza za tretje življenjsko obdobje
  • PUM-o…

Svetovalno središče Koroška vam nudi pomoč in podporo pri vaši odločitvi za izobraževanje.

Več pa na www.mocis.si.

Projekta za zaposlene sta sofinancirana s strani Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Program za priseljence je sofinanciran s strani Ministrstva za notranje zadeve in Sklada za azil, migracije in vključevanje. 

Dogodki

MOCIS center za izobraževanje odraslih je javni zavod, ki ga je ustanovila Mestna občina Slovenj Gradec in je s svojim delovanjem začel leta 2000.