Search
Close this search box.

Po uspešni rehabilitaciji so izpustili ptico, ki so jo januarja rešili iz ujetništva (VIDEO in FOTO)

Sredi januarja so policisti rešili ptico postovko, včeraj pa je, po uspešni rehabilitaciji v zavetišču za prostoživeče živali na Muti, poletela na svobodo.
FOTO: PU Kranj

V decembru 2018 so na Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije prejeli anonimno prijavo o neprimernem in zelo verjetno tudi nezakonitem zadrževanju ujede v ujetništvu na območju Gorenjske. Na podlagi fotografij, ki so bile priložene prijavi, so podali pisno prijavo nezakonitega zadrževanja ujede v ujetništvu na PU Kranj, o čemer smo že poročali. Zdaj pa je po podatkih PU Kranj postovka spet svobodna.

FOTO: PU Kranj

Ptica ujeda je ena od mnogih živalskih vrst, ki jih je prepovedano zadrževati v ujetništvu kot živo žival, odvzeto iz narave.

V petek, 11.1.2019, je pri osumljencu stekla policijska akcija, v kateri so preiskali okoliščine prestopka. Policisti PU Kranj so samico postovke zasegli ter jo nato predali v veterinarsko oskrbo v zavetišče za prostoživeče živali na Muto, ki je tudi edino takšno na področju celotne Slovenije. Tamkajšnji veterinar dr. Zlatko Golob je ptico pregledal ter ocenil, da je ptica v dokaj dobri kondiciji, vendar bo potrebna vsaj trimesečne veterinarske oskrbe.

Preberite tudi: Postovka na varnem, osumljencu grozijo do tri leta zapora

Zdaj pa so s PU Kranj sporočili, da je potovka spet svobodna. Na njihovi Facebook strani so zapisali, da je zaščitena ptica postovka, ki je bila januarja v sodelovanju z DOPPS – BirdLife Slovenia rešena iz ujetništva v kletki in potem nameščena v zatočišče za živali ter rehabilitirana, končno svobodna.

VIDEO: Postovko so po uspešni rehabilitaciji spustili na svobodo.

Ptica postovka

Končno 🌿🍃svobodna. Zaščitena 🦅ptica postovka, ki je bila januarja v sodelovanju z DOPPS – BirdLife Slovenia rešena iz 🔒ujetništva v kletki in potem nameščena v zatočišče za živali ter rehabilitirana ✌️. https://bit.ly/2LUtbF0 👉Ptica ujeda je ena od mnogih živalskih vrst, ki jih je prepovedano zadrževati v ujetništvu kot živo žival odvzeto iz narave 🙏🚫📸Veterina Golob🎶For Now, https://icons8.com/music/

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Četrtek, 01. avgust 2019

Dogodki

Sredi januarja so policisti rešili ptico postovko, včeraj pa je, po uspešni rehabilitaciji v zavetišču za prostoživeče živali na Muti, poletela na svobodo.