fbpx
.
.

Po uspešni rehabilitaciji so izpustili ptico, ki so jo januarja rešili iz ujetništva (VIDEO in FOTO)

FOTO: PU Kranj
Sredi januarja so policisti rešili ptico postovko, včeraj pa je, po uspešni rehabilitaciji v zavetišču za prostoživeče živali na Muti, poletela na svobodo.

V decembru 2018 so na Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije prejeli anonimno prijavo o neprimernem in zelo verjetno tudi nezakonitem zadrževanju ujede v ujetništvu na območju Gorenjske. Na podlagi fotografij, ki so bile priložene prijavi, so podali pisno prijavo nezakonitega zadrževanja ujede v ujetništvu na PU Kranj, o čemer smo že poročali. Zdaj pa je po podatkih PU Kranj postovka spet svobodna.

FOTO: PU Kranj

Ptica ujeda je ena od mnogih živalskih vrst, ki jih je prepovedano zadrževati v ujetništvu kot živo žival, odvzeto iz narave.

V petek, 11.1.2019, je pri osumljencu stekla policijska akcija, v kateri so preiskali okoliščine prestopka. Policisti PU Kranj so samico postovke zasegli ter jo nato predali v veterinarsko oskrbo v zavetišče za prostoživeče živali na Muto, ki je tudi edino takšno na področju celotne Slovenije. Tamkajšnji veterinar dr. Zlatko Golob je ptico pregledal ter ocenil, da je ptica v dokaj dobri kondiciji, vendar bo potrebna vsaj trimesečne veterinarske oskrbe.

Preberite tudi: Postovka na varnem, osumljencu grozijo do tri leta zapora

Zdaj pa so s PU Kranj sporočili, da je potovka spet svobodna. Na njihovi Facebook strani so zapisali, da je zaščitena ptica postovka, ki je bila januarja v sodelovanju z DOPPS – BirdLife Slovenia rešena iz ujetništva v kletki in potem nameščena v zatočišče za živali ter rehabilitirana, končno svobodna.

VIDEO: Postovko so po uspešni rehabilitaciji spustili na svobodo.

Dogodki

januar 2020
Trenutno ni dogodkov.

Zadnja obvestila

Close Menu