Search
Close this search box.

Po obilici prazničnih dobrot gremo kalorije kurit v Bazenski kompleks Aqualatio

Ni dileme, da je to najboljša izbira, saj gremo plavat in ob tem se še zabavat. Koristno s prijetnim, ima kdo boljšo idejo?

Velikonočni prazniki prinašajo obloženo mizo dobrot. Ko se ti iztečejo, pa se soočamo z občutkom slabe vesti. Smo bili dovolj zmerni? Smo pojedli preveč? So se nam sesule zdrave prehranske navade? Nastopi prvi dan po praznikih, mi pa se počutimo slabo. Želimo se vrniti v ustaljene tirnice, a čez noč seveda ne bo šlo. Zdravju prijazno je namreč vse, kar je zmerno. Pomembno je, da znamo biti zmerni v nezmernosti.

Kar koli boste naredili za zdravje, je bolje kot nič! Prav je, da se v ustaljene tire vrnemo postopno. Rutinsko zdravo prehranjevanje ter redna telesna vadba sta pomembna dejavnika kvalitete našega življenja, saj vpliva na celostno zdravje, tako fizično in psihično. Začnite danes in kmalu bo vaša forma nazaj, slaba vest, da ste se preveč prepustili prazničnim dobrotam, pa bo le še spomin, ki se mu boste sladko nasmejali.

Vsak posameznik mora prilagoditi fizično aktivnost svoji pripravljenosti. Pomembno je, da je le-ta redna in vključena v dnevno rutino. Zelo priporočljivo je plavanje. S plavanjem in gibanjem v vodi vplivamo na naše telesno in duševno zdravje. V mesecu zdravja pa vam priporočamo tudi obisk savne, ki se bo v teh zadnjih nekoliko hladnejših dneh še kako prilegel in blagodejno vplival na vaše boljše počutje. Pomladna utrujenost bo le še spomin.

Poraba odvečnih kalorij s plavanjem

Plavanje je hkrati odličen način kurjenja dodatnih kalorij. Ali ste vedeli, da lahko v 30 minutah intenzivnega plavanja pokurimo kar 500 kalorij, kar je dvakrat več, kot s hojo? Plavanje je eden najbolj zdravih in varnih športov. V rekreativnem plavanju poznamo le malo poškodb. Plavanje je čudovita oblika gibanja za preobremenjeno hrbtenico, saj jo razbremenjuje, obenem pa krepi mišice, ki jo podpirajo. Razbremenjuje tudi pritisk na sklepe, odlično je tudi kot redno gibanje za vse, ki se bojujejo s čezmerno telesno težo, saj ob vadbi skelet ni toliko obremenjen. In še ena zanimivost … Ker smo med plavanjem v horizontalnem položaju, se nam dihalne poti lažje sprostijo in posledično lažje dihamo.

Pravilna temperatura vode v bazenu

Mnogi pa tudi tarnajo, da jim je voda v bazenu prehladna ali pa, da ne marajo pretoplih temperatur, saj jih potem pesti glavobol ali kaj podobnega. In kakšna naj bi bila idealna temperatura vode v bazenu? Ja, to je precej kontroverzno vprašanje v svetu upravljanja bazenov. Medtem, ko je nekaterim všeč vroče, imajo drugi za določene dejavnosti raje hladnejšo temperaturo vode. Popolna temperatura za plavanje in igranje v vodi brez tveganja za naše zdravje je med 25 in 29 °C. To omogoča športnim telesom, da dosežejo maksimalno vzdržljivost, ne da bi povzročili udarce v vaš sistem. Temperatura vode notranjega velikega bazena na Bazenskem kompleksu Aqualatio se giblje med 27 in 29 stopinj, temperatura majhnega notranjega bazena je 31 stopinj in temperatura jacuzzija 35 stopinj.

Na Bazenskem kompleksu Aqualatio vam prav tako nudijo različne vadbe v vodi. Izbirate lahko med plavalnimi treningi za otroke rekreativce, individualnimi plavalnimi tečaji za vse generacije in aqua mixom.

Več o njihovi ponudbi in programih najdete TUKAJcenik ter urnik vadb pa TUKAJ. Seveda pa niso pozabili niti na poseben program joge in pilatesa za vsa podjetja. Ta programa bosta osredotočena na odpravo stresa ter različnih fizičnih bolečin, ki jih specifika dela prinaša. V kolikor bi želeli tudi v vašem podjetju poskusiti omenjeni vadbi, jih kontaktirajte na 𝟎𝟐 𝟖𝟖 𝟒𝟔 𝟐𝟕𝟎 𝐚𝐥𝐢 𝐛𝐚𝐳𝐞𝐧@𝐬𝐩𝐨𝐭𝐮𝐫.𝐬𝐢. Z veseljem bodo pripravili individualni program, ki bo najbolje koristil vašim zaposlenim.

Prepustimo se torej zdravilnim učinkom vode ter se razmigajmo v bazenu. Naj bo mesec zdravja bazenski!

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
BANDIT
BANDIT
1 leto nazaj

Sem bil nt v vodi pa je bla mal mrzla ko si pa plaval je bla mal topla

Dogodki

Ni dileme, da je to najboljša izbira, saj gremo plavat in ob tem se še zabavat. Koristno s prijetnim, ima kdo boljšo idejo?