Search
Close this search box.

Plesni večer Pihalnega orkestra Prevalje bo v znamenju gregorjevega

Letošnji že tradicionalni plesni večer Pihalnega orkestra Prevalje bo v znamenju Gregorjevega, praznika ljubezni.

V soboto, 9. 3. 2019, ob 19:00 v Družbenem domu na Prevaljah Pihalni orkester Prevalje prireja tradicionalni plesni večer. Letošnji plesni večer bo v znamenju gregorjevega, praznika ljubezni.

Na koncertu bomo lahko slišali različen spekter glasbenih žanrov, vse od starega rocka, evergreenov, polk, valčkov … V goste so tokrat povabili znana Koroška pevca, Lucijo Štrekelj in Luka Perneka, sicer člana zasedbe FaušDur.

Pihalni orkester Prevalje šteje okrog 50 aktivnih članov. Neprekinjeno deluje že od leta 1909, 110. obletnico delovanja pa bodo proslavili, kot se za glasbenike spodobi, z velikim koncertom ob koncu leta. Na vprašanje, kaj je recept za tako dolgo in uspešno delovanje, je dirigentka Saša Voler povedala: “Za uspešno delovanje orkestra je prva najpomembnejša sestavina dobra energija, ujemanje dirigenta in članov. Naslednja pomembna sestavina je želja članov po uspehu in zabavi. Eno brez drugega ne gre, če je slaba energija ni želje po uspehu ali obratno. Pihalni orkester Prevalje ima to srečo, da sta ti dve sestavini prisotni že 110 let. In upam, da bo vsaj še enkrat toliko.”

Pihalni orkester Prevalje

Kako se dirigent odloči za izbiro programa za koncerte? “Zbiranje programa je precej specifično in zanimivo.” Volerjeva si najprej zamisli temo koncerta, nato pa skrbno izbere skladbe, ki bodo občinstvu všeč in jih bodo navdušile, hkrati pa upošteva tudi orkester in njihove zmožnosti. “V prvi vrsti je pomembno, da orkester uživa v programu, saj to začutijo tudi obiskovalci.” V repertoarju imajo, pravi, čez 50 skladb, za koncert pa jih izberejo približno petintrideset do štirideset.

Dirigentka Saša Voler

Vabljeni vsi, ki imate radi ples, zabavo in dobro glasbo v Družbeni dom na Prevalje, da skupaj s Pihalnim orkestrom preživite lep večer.

Dogodki

Letošnji že tradicionalni plesni večer Pihalnega orkestra Prevalje bo v znamenju Gregorjevega, praznika ljubezni.